Xiaomi Mi Max, her avbildet, får trolig snart en oppfølger.
Rykte
Xiaomi Mi Max, her avbildet, får trolig snart en oppfølger. (Bilde: Xiaomi/Twitter)

Xiaomis kjempestore mobil får trolig oppfølger

Mi Max 2 er på vei, ifølge rykter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I mai i fjor avduket kinesiske Xiaomi en brettmobil i det aller øverste størrelsessegmentet, Mi Max, med en skjermstørrelse på solide 6,44 tommer. Nå ser det ut til at kjempemobilen får en arvtaker, melder blant andre GSMArena.

Opplysningene dukket opp på det kinesiske mikrobloggnettstedet Weibo, et ganske vanlig åsted for nye teknologilekkasjer.

Samme skjerm, bedre innmat

Ifølge informasjonen skal Mi Max 2 få samme generøse skjermstørrelse som forgjengeren, altså 6,44 tommer. Prosessoren skal være oppgradert fra Snapdragon 652 til en Snapdragon 660-brikke, som ennå ikke er offisielt kunngjort av Qualcomm.

Den eksisterende utgaven av kjempemobilen kommer i tre farger.
Den eksisterende utgaven av kjempemobilen kommer i tre farger. Foto: Xiaomi/Twitter

Dermed kan Mi Max 2 bli blant de første mobilene med denne brikken. Snapdragon 660 skal ifølge ryktene være produsert med 14-nanometers produksjonsprosess, som blant andre GizmoChina nylig rapporterte. Forgjengeren er til sammenligning en 28-nanometersbrikke.

Kan komme i mai

Utover dette finnes det ikke så mange opplysninger om den nye prosessoren. Ellers er Xiaomis kommende Mi Max-oppfølger ventet å få 6 GB minne og 128 GB lagringsplass, som også er en vesentlig oppgradering fra den eksisterende Mi Max-utgaven.

Batteriet skal ha fått en forsiktig oppjustering til 5000 mAh, som jo er en høyst respektabel størrelse. Ryktene fra Weibo skal ha det til at Mi Max 2 lanseres i mai i år, som i så fall vil være nøyaktig ett år etter forgjengeren. Ennå er alt altså på ryktestadiet, og den obligatoriske saltklypen er dermed på sin plass.

Kanskje blir mobilen offisielt kunngjort på MWC-messen: Mobilprodusentene står i kø for å kunngjøre nye produkter på arrangementet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen