Neste store programvareoppdatering fra Apple kan sette fokus på feilfiksing og sikkerhetsutfordringer fremfor ny funksjonalitet.
Rykte
Neste store programvareoppdatering fra Apple kan sette fokus på feilfiksing og sikkerhetsutfordringer fremfor ny funksjonalitet. (Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Dropper både ny hjemskjerm og oppdatering av apper i neste iOS

Apple vil fokusere på finpussen igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om du så frem til mange nye funksjoner når årets store iOS 12-oppdatering slippes i høst kan det være du blir skuffet. Nettstedet Axios melder nemlig at Apple angivelig har utsatt flere av de nye, store funksjonsoppdateringene som var planlagt for iOS 12. 

I stedet vil iOS 12 bli en oppdatering som fokuserer på økt stabilitet, bedre sikkerhet og høyere ytelse, mens vi ikke får se store nye funksjoner eller noe nytt design før i 2019.

Ny hjemskjerm utsatt

iPhone-eiere får først og fremst sikrere og mer stabile telefoner i høst, melder Axios. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Axios' kilder skal ha det til at programvaresjef Craig Federighi fortalte om de endrede planene på et møte med Apple-ansatte tidlig i januar. Noen av funksjonene som da ble utsatt til senere var blant annet en redesign av hjem-skjermen samt CarPlay-grensesnittet.

I tillegg må vi angivelig vente lenger på oppdateringer av standardapper som Mail og Bilder-appen. Endring av måten iOS-brukere deler innhold på, eller knipser og redigerer bilder, er også utsatt.

Høstens iOS 12-oppdatering skal likevel inneholde noen funksjonsoppdateringer, som forbedringer til AR – eller utvidet virkelighet –, helse-appen og foreldrekontroll. Ellers er det som nevnt fokus på å gjøre iPhone mer responsiv og stabil.

Hvor ble det av finpussen?

Apple har ikke ønsket å kommentere ryktene overfor Axios, mens om de stemmer vil nok enkelte iPhone-eiere bli skuffet mens andre vil juble over etterlengtede fikser.

Det er likevel på det rene at Apple har slitt kraftig med feil og sikkerhetsutfordringer i iOS den siste tiden, noe blant annet vår mobiltester har lagt merke til. I en kommentar tar han et lenge påtenkt oppgjør med den sviktende finpussen av iOS: 

Feature: Slik er det hjemme på nye Apple-campus:
Enorme mengder glass, marmor og en fem tonn tung aluminiumsmodell »

(Kilde: Axios)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen