Med FreeSync slipper du feil i grafikken når du spiller. NB: Bildet er kraftig manipulert for å vise et problem, og ikke nødvendigvis like ille i virkeligheten.
Rykte
Med FreeSync slipper du feil i grafikken når du spiller. NB: Bildet er kraftig manipulert for å vise et problem, og ikke nødvendigvis like ille i virkeligheten. (Bilde: Tek.no)

Dette er godt nytt for konsoll-spillere

AMDs FreeSync-teknologi kan være på vei til TV-er.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I et par år har AMD fristet spillere med sin FreeSync-teknologi på PC-skjermer. Nå kan ting tyde på at selskapet har planer om å utvide bruken teknologien, melder Toms Hardware

Under et arrangement i forrige uke ble nemlig en av selskapets øverste sjefer, Raja Koduri, spurt om vi snart får se teknologien i TV-er. Selv om han ikke svarte direkte ja, tyder ting på at AMD har noe i ermet. 

– Vi jobber definitivt med hele skjermbransjen, og å få FreeSync-teknologien til flere områder, svarte Koduri, før han etter en pause la til:

– Jeg tror dette er noe vi må følge opp – på hva vi kan dele med dere om FreeSync-TV-er akkurat nå, avsluttet han. 

FreeSync kan bli til stor nytte for konsoller 

Selskapets FreeSync-teknologi brukes i dag i dataskjermer til å synkronisere antall bilder i sekundet mellom datamaskinen og skjermen. Dette kommer spesielt litt ytelses-svake maskiner til nytte. En annen fordel er at teknologien kan brukes over en HDMI-kabel. 

Om teknologien nå kommer på TV-er vil det antagelig også gagne flere enn bare PC-brukere. I de nyeste utgavene av både Xbox og PS4 sitter det nemlig grafikkløsninger fra AMD  – hvilket i teorien kan gi FreeSync-støtte.

Ergo vil en rekke av konsollene på markedet teoretisk kunne gi en bedre spillopplevelese dersom TV-er med FreeSync blir en realitet.

Kan sette fart på Steam-bokser

I tillegg vil også dagens PC-brukere få glede av mulighetene som følger med teknologien kombinert med den større skjerm. 

For deg som vil ha en liten og kompakt stue-PC eller en Steam-boks, vil FreeSync komme godt med i jakten på å få grafikken til å flyte godt uten å svi av hele budsjettet på et kraftig skjermkort. 

Hva tror du om FreeSync på TV-er? Diskutér i forumet nedenfor! 

Lysten på et skjermkort som støtter DirectX 12?
Feil valg kan gi deg lavere ytelse (Ekstra) »

(Kilde: Toms Hardware)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen