Tesla Model S.
Rykte
Tesla Model S. (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

– Tesla vurderer Uber-lignende tjeneste – med selvkjørende biler

Elbil-giganten inntar muligens nytt territorium, tror analytikere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Utviklingen av den selvkjørende elbilteknologien er på mange måter en naturlig følgesvenn til taxiapp-konsepter som Uber representerer, og i så måte er det tidligere blitt antydet at Uber har planer om å starte utvikling av selvkjørende biler.

Nå kan det se ut til at et annet kjent selskap ønsker å slå sammen de to konseptene, nemlig Tesla. Det melder nettstedet Autoblog

– Innsiktsfullt spørsmål

Opplysningene eksisterer ennå kun på det løse ryktestadiet, og kom frem i en samtale mellom en analytiker fra selskapet Morgan Stanley og Tesla-grunnleggeren Elon Musk i forbindelse med Teslas nylig offentliggjorte kvartalstall.

Uber har signalisert at de vil kjøpe selvkjørende biler fra Tesla, men kan også ende opp med å måtte konkurrere med elbilselskapets egen bildelingstjeneste.
Uber har signalisert at de vil kjøpe selvkjørende biler fra Tesla, men kan også ende opp med å måtte konkurrere med elbilselskapets egen bildelingstjeneste. Foto: MAHATHIR MOHD YASIN/Shutterstock.com

Analytikeren, Adam Jonas, refererte til det faktum at Uber tidligere har signalisert at de ønsker å kjøpe 500 000 biler av Tesla dersom bilene er blitt selvkjørende innen år 2020, som Forbes rapporterte i mai.  Jonas ville i den forbindelse vite om Tesla vurderte å like gjerne tilby sine egne selvkjørende biler via en egen taxi-app-plattform, hvorpå Musk ga et ganske tvetydig svar.

– Det er et innsiktsfullt spørsmål. Jeg tror ikke jeg bør svare på det, sa Tesla-grunnleggeren, og avkreftet dermed ikke slike planer. 

Tror Musk ønsker en aktiv rolle innen bildeling

Dette er riktignok et ganske tynt grunnlag å dra en endelig konklusjon ut av, men analytikere hevder i tillegg at det er ganske sannsynlig at Tesla vil gå inn i samme bransje som Uber.

– Selskaper som Uber representerer en trussel for alle bilselsklaper, inkludert Tesla. Elon Musks historie som innovatør tilsier at han ønsker en aktiv rolle i overgangen til bildeling. Rene, høyteknologiske elbiler er i en god posisjon til å operere som autonome biler, sa senioranalytiker Karl Brauer hos bilforskningsselskapet Kelley Blue Book til nettstedet TheStreet

Tesla er riktignok fremdeles et stykke unna å produsere fullstendig selvkjørende biler, men har utstyrt sin Model S-modell med autopilot-teknologi som stadig utvides med nye funksjoner. Det er nok Google som ligger lengst fremme når det gjelder fullstendig selvkjørende biler, via sitt hittil ukjente Google Auto-selskap.

I mellomtiden lanserer Tesla nye bilmodeller: Den romslige Model X er nå rett rundt hjørnet »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen