RYKTE: Denne uka skal Spotify omsider få videoinnhold
Rykte
(Bilde: YouTube/Spotify/Niklas Plikk, Teknofil.no)

Denne uka skal Spotify omsider få videoinnhold

Men kun i fire markeder, mens iOS-brukerne må vente litt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

At video skal komme til den populære musikktjenesten Spotify har dukket opp med ujevne mellomrom, men enn så lenge er lytting som er hele greia.

Dette kan likevel endre seg fort. The Wall Street Journal melder nå at Spotifys kunder med Android-app allerede denne uka vil kunne kose seg med videoinnhold – vel å merke dersom kunden befinner seg i USA, Storbritannia, Tyskland eller Sverige.

En liten andel av brukerne i disse markedene skal ha kunnet se litt forskjellig videoinnhold over de siste månedene.

– Spotify har over de siste månedene gradvis testet video på sine apper, da hos mindre enn ti prosent av brukerne i de fire lanseringsmarkedene, skal Shiva Rajaraman, som er Spotifys «vice president of product», ha uttalt.

Det tilgjengelige innholdet skal være av relativt kort varighet, noe som betyr at selskapet i hovedsak vil konkurrere mot YouTube og filmklipp i Facebook-strømmen fremfor strømmetjenestene til Netflix og HBO. Aktører som ESPN, Comedy Central, BBC, Vice Media og Maker Studios er blant de som skal bidra med innhold.

Foto: Spotify

Sistnevnte står blant annet bak «Epic Rap Battles», som skal ha slått bra an blant betatesterne.

Innhold som er relevant i henhold til  brukernes interesser fungerer ifølge Rajaraman godt, så det betyr at anbefalt videoinnhold vil kunne påvirkes av musikksmaken din.

Ikke glemt iOS

Det er som nevnt Android-brukerne som skal få videomulighetene først, men iOS skal ikke være glemt og Apple-brukerne skal ikke være nødt til å vente mer enn en ukes tid ekstra.

En annen ting å merke seg er at de som kjører Spotify på PC-en ikke får se video i det hele tatt – kun enheter som kjører mobile operativsystemer vil få denne muligheten. Men der vil også videoinnholdet bli tilgjengelig både for betalende og ikke-betalende brukere.

Videoklippene skal dessuten være reklamefrie – i hvert fall i begynnelsen, ettersom selskapet visstnok for tiden ser video som en mulighet til å kapre nye markedsandeler og å få folk til å bruke mer tid med appen.

Når vi eventuelt får video til Spotify her på berget vites ikke, men siden det norske markedet ligger nærme det svenske er det vel ingen grunn til at det skal drøye så veldig lenge dersom dette stemmer.

Har du fått med deg filmbib?
Ny, norsk tjeneste gir gratis strømming av filmer >>

(Kilde: The Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen