Fingeravtrykksleser og større skjerm enn i dagens Xperia-flaggskip skal være nytt i Xperia Z5.
Rykte
Fingeravtrykksleser og større skjerm enn i dagens Xperia-flaggskip skal være nytt i Xperia Z5. (Bilde: Ivan Garcia / Shutterstock.com)

Nye rykter om en av høstens viktigste mobiler – Sony Xperia Z5

Den nye toppmodellen kan få enda større skjerm.

Sonys Xperia Z5 ventes å bli en av høstens store lanseringer, ved siden av nyheter fra Apple og Samsung. Dermed går også ryktemøllen for fullt, og nå har det dukket opp nye påstander om flaggskipet. Ifølge nettstedet Mobipicker skal Sony nemlig være på vei til å øke skjermstørrelsen.

Fra Xperia Z2 har Sonys toppmodeller hatt skjerm på 5,2 tommer, men i Xperia Z5 vil denne øke til 5,5 tommer ifølge ryktene. De samme ryktene hevder også at telefonen vil få fingeravtrykkleser. Denne påstanden om Xperia Z5 er ganske seiglivet, og har gått igjen i flere rykter tidligere.

Gjenbruk av dagens systembrikke?

Ellers er det ventet at skjermoppløsningen blir stående på dagens full-HD-oppløsning, selv om størrelsen på skjermen altså kanskje øker. For innmatens del har ryktene vekslet litt de siste ukene. Noen har påstått at Xperia Z5 vil få Qualcomms kommende toppbrikke, Snapdragon 820, mens andre har påstått at telefonen blir utstyrt med samme brikke som Xperia Z4/Z3+ er utstyrt med i dag, altså Snapdragon 810. Det gjør også dagens rykter.

Om det er et godt valg gjenstår å se. Snapdragon 810 har fremstått som et problembarn for Qualcomm, som har måttet svare på stadige påstander om at brikken går varm og skrur ned ytelsen. Den eksisterer imidlertid i flere versjoner, og for alt vi vet kan utgaven som er tilgjengelig innen Xperia Z5 kommer ha kvittet seg med det litt labre ryktet.

Hva blir navnet i Europa?

De øvrige spesifikasjonene er omtrent på det jevne for en telefon i denne klassen, med 32 gigabyte lagringsplass og et kamera på 20,7 megapiksler.

Det er ventet at telefonen vil bli lansert i forbindelse med dingsemessen IFA i Berlin nå i september. Et ganske stort usikkerhetsmoment er hvordan telefonen ender opp med å bli lansert for Europa. I forrige omgang lanserte Sony først en Xperia Z4 for Asia, mens samme mobil etter hvert dukket opp som Z3+ her i Europa.

Tidligere rykter har hevdet at Xperia Z5 vil få ekstremt stort batteri, og dermed vare kjempelenge på en lading. Det kan du lese mer om i denne artikkelen »

(Kilder: mobipicker.com via androidguys.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen