Sony har ingen OLED-modeller i år, men det kan endre seg i 2017. Her avbildet Sony KD-65XD9305.
Rykte
Sony har ingen OLED-modeller i år, men det kan endre seg i 2017. Her avbildet Sony KD-65XD9305. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Sonys toppmodell i 2017 vil trolig være en OLED-TV, ifølge ryktene

Nok en gigant tar i bruk LGs panel.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge rykter går Sony med store planer om å lansere en OLED-TV på nyåret. Den nye TV-en blir trolig vist frem på den årlige CES-messen, som rulles i gang i syndenes by i starten den 5. januar, melder Forbes

Teknologien er ikke ukjent for produsenten, som allerede tilbake i 2007 visste frem verdens første OLED-TV, Sony XEL-1. For å kunne lage den nye modellen ser selskapet ut til å måtte fri til en av sine argeste rivaler. 

Får hjelp av LG

Sony lager allerede OLED-skjermer i dag. Selskapets PVM-X300 er en av de aller mest anerkjente monitorene for profesjonelt bruk. Likevel kan mye tyde på at selskapets nye forbruker-modell har et panel fra LG. 

Dette er etter alt å dømme det samme panelet som Panasonic, Philips og Loewe allerede har valgt å bruke. 

Panelet lages og selges av LG Display, et av mange datterselskap i LG-konsernet. Nyheten om at de nå vil selge paneler til nok en rival skal ikke falt i god jord hos andre avdelinger i selskapet. 

Prøvde sammen med Panasonic 

Sony var først ute med å vise frem en OLED-TV folk kunne kjøpe allerede i 2007. Dog var denne modellen kun på 11 tommer, og hadde en prislapp på sviende 41 000 kroner. 

Siden den gang har selskapet jobbet med å få teknologien større og bedre i samarbeid med Panasonic. Et samarbeid som strandet i 2013. Også Samsung ga opp sitt forsøk på å lage et alternativ til dagens LG-panel - og har i senere tid presisert at de ikke satser på OLED i fremtiden.

Hvorvidt  ryktene viser seg å være sanne eller ei, vil få svar på om noen uker når messedørene åpnes i Las Vegas. Tek.no vil være på plass for å gi deg siste nytt. 

Hva er egentlig OLED? 
Her kan du lese det du trenger å vite om teknologien (Ekstra) »

(Kilde: Forbes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen