Det ser ut til at Apple jobber med en videreutvikling av LCD-skjermene tl mobilene sine.
Rykte
Det ser ut til at Apple jobber med en videreutvikling av LCD-skjermene tl mobilene sine. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

iPhone skal få enda bedre skjerm

Apple har åpnet fabrikk som skal jobbe med «ny» skjermteknologi.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple er en svært hyppig gjenganger på ryktebørsen, og nå har det dukket opp atter nye, ubekreftede opplysninger om gigantselskapets fremtidige planer. Nettstedet Bloomberg skal nemlig har vært i kontakt med kilder at Apple har åpnet en «hemmelig» skjermfabrikk.

Fabrikken ligger i området Longtan i Taiwan og skal ifølge kildene være åstedet for utviklingen av en «ny» skjermteknologi til Apples enheter.

Den nye fabrikken skal visstnok produsere en bedre utgave av den tradisjonelle LCD-teknologien, og altså ikke OLED, som vi nylig meldte at Apple ønsker å lansere til sine iPhone-telefoner.

Skal gjøre enhetene tynnere og lettere

De anonyme kildene kunne imidlertid også fortelle at Apple faktisk har OLED-planer, og ser dermed disse ryktene ut til å ha blitt underbygget. 

Overgangen til OLED, som Apple tilsynelatende også planlegger, kan føre til kurvede mobilskjermer, som på denne, en Samsung Galaxy S6 Edge+.
Overgangen til OLED, som Apple tilsynelatende også planlegger, kan føre til kurvede mobilskjermer, som på denne, en Samsung Galaxy S6 Edge+. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det foreligger ikke så mye tekniske detaljer ennå, men målet med den nye LCD-løsningen som utvikles ved den nye fabrikken er å gjøre enhetene både tynnere, lettere, mer lyssterke og mer energieffektive enn dagens LCD-teknologi legger til rette for. 

Opplysningene om den nye LCD-fabrikken som nå er åpnet i Taiwan er for ordens skyld ikke bekreftet av Apple.

Har utlyst stillinger

Som Bloomberg peker på har Apple allerede lyst ut stillinger via LinkedIn, hvor erfaring med produksjon av skjermprodukter i høyt volum er blant de foretrukne egenskapene som Apples ramser opp i stillingsannonsen.

Apple har også tidligere gjort fremstøt for å gjøre seg mindre avhengig av andre selskaper til å levere skjermene til produktene sine. Tidligere i år ble det meldte at Apple gjorde en diger investering i en fabrikk bygget av Japan Display.

Apple skal være mottakeren av så å si hele skjermproduksjonen til denne fabrikken, som ifølge ryktene muligens skal gå over til å produsere OLED-skjermer etter hvert. 

iPhone 6 har nå fått et originalt batterideksel: Slik ser det ut »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen