Det ser ut til at Apple jobber med en videreutvikling av LCD-skjermene tl mobilene sine.
Rykte
Det ser ut til at Apple jobber med en videreutvikling av LCD-skjermene tl mobilene sine. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

iPhone skal få enda bedre skjerm

Apple har åpnet fabrikk som skal jobbe med «ny» skjermteknologi.

Apple er en svært hyppig gjenganger på ryktebørsen, og nå har det dukket opp atter nye, ubekreftede opplysninger om gigantselskapets fremtidige planer. Nettstedet Bloomberg skal nemlig har vært i kontakt med kilder at Apple har åpnet en «hemmelig» skjermfabrikk.

Fabrikken ligger i området Longtan i Taiwan og skal ifølge kildene være åstedet for utviklingen av en «ny» skjermteknologi til Apples enheter.

Den nye fabrikken skal visstnok produsere en bedre utgave av den tradisjonelle LCD-teknologien, og altså ikke OLED, som vi nylig meldte at Apple ønsker å lansere til sine iPhone-telefoner.

Skal gjøre enhetene tynnere og lettere

De anonyme kildene kunne imidlertid også fortelle at Apple faktisk har OLED-planer, og ser dermed disse ryktene ut til å ha blitt underbygget. 

Overgangen til OLED, som Apple tilsynelatende også planlegger, kan føre til kurvede mobilskjermer, som på denne, en Samsung Galaxy S6 Edge+.
Overgangen til OLED, som Apple tilsynelatende også planlegger, kan føre til kurvede mobilskjermer, som på denne, en Samsung Galaxy S6 Edge+. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det foreligger ikke så mye tekniske detaljer ennå, men målet med den nye LCD-løsningen som utvikles ved den nye fabrikken er å gjøre enhetene både tynnere, lettere, mer lyssterke og mer energieffektive enn dagens LCD-teknologi legger til rette for. 

Opplysningene om den nye LCD-fabrikken som nå er åpnet i Taiwan er for ordens skyld ikke bekreftet av Apple.

Har utlyst stillinger

Som Bloomberg peker på har Apple allerede lyst ut stillinger via LinkedIn, hvor erfaring med produksjon av skjermprodukter i høyt volum er blant de foretrukne egenskapene som Apples ramser opp i stillingsannonsen.

Apple har også tidligere gjort fremstøt for å gjøre seg mindre avhengig av andre selskaper til å levere skjermene til produktene sine. Tidligere i år ble det meldte at Apple gjorde en diger investering i en fabrikk bygget av Japan Display.

Apple skal være mottakeren av så å si hele skjermproduksjonen til denne fabrikken, som ifølge ryktene muligens skal gå over til å produsere OLED-skjermer etter hvert. 

iPhone 6 har nå fått et originalt batterideksel: Slik ser det ut »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen