RYKTE: – Spotify kan få dårligere gratisutvalg
Rykte
(Bilde: endermasali/Shutterstock.com)

– Spotify kan få dårligere gratisutvalg

Rykter tyder på at Spotify skal stramme inn på låtutvalget for gratispassasjérene.

Den populære musikkstrømmetjenesten Spotify kommer som kjent både i en abonnementsbasert utgave og en annonsefinansiert gratisutgave, hvorav sistnevnte er den klart mest utbredte versjonen. Nå kan det se ut til at gratisutgaven blir mindre attraktiv.

Nettstedet Digital Music News har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Spotify skal stramme inn på musikkutvalget som tilbys i den annonsebaserte versjonen av musikkstrømmetjenesten.

Angivelig ønsker selskapet med andre ord at en del av innholdet hos tjenesten kun skal bli tilgjengelig for betalende abonnenter.

Spotify skal kanskje stramme inn på gratistilbudet.
Spotify skal kanskje stramme inn på gratistilbudet. Foto: Gil C/Shutterstock.com

Vil skaffe seg flere abonnenter

Det er ikke klart akkurat hvordan disse begrensningene skal innføres, men ifølge kildene er ett mulig scenario at gratisbrukerne kun vil få tilgang til én eller to låter fra et gitt album, mens betalende medlemmer kan lytte til hele albumet uten begrensninger.

Et annet alternativ er at en del av gratisinnholdet kun blir tilgjengelig i sterkt tidsbegrensede perioder.

Motivasjonen bak avgjørelsen skal, naturlig nok, være at Spotify ønsker å lokke flere over til den abonnementsbaserte versjonen ved å gjøre denne mer attraktiv. Dette har igjen sammenheng med at Spotify er under press fra artister på grunn av den lave fortjenesten som gratistilbudet gir.

Nøler med signeringen

Flere av de store plateselskapene skal ennå ikke ha signert en ny lisensieringsavtale med Spotify, mindre enn to måneder før signeringsdatoen, som ifølge kildene er 1. oktober.

Flere kjente artister har fjernet musikken fra Spotify den siste tiden. Som tjenesten selv meldte på bloggen sin i november i fjor bestemte Taylor Swift seg for å forlate Spotify, og som blant andre TechCrunch meldte i juli i år har også Prince fjernet musikken sin fra strømmetjenesten.

Gratistilbudet er for øvrig også noe konkurrentene tilsynelatende har forsøkt å bli kvitt. I juni kunne vi rapportere om anonyme kilder som hevdet at Apple skal ha forsøkt å presse de store plateselskapene til å stanse gratis musikkstrømming via tjenester som Spotify.

Apples nye musikktjeneste drar nå innpå Spotify: Folk har hittil kastet seg over Apple Music »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen