RYKTE: Snart kan «alle» trolig bruke Apples karttjeneste
Rykte
(Bilde: Apple)

Snart kan «alle» trolig bruke Apples karttjeneste

Apple Maps vil kanskje bli tilgjengelig på samtlige plattformer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Både Google, Microsoft og Apple har hver sine konkurrerende karttjenester. De to førstnevntes produkter er tilgjengelig på flere plattformer, men Apples kartfunksjon har hittil kun vært kompatibel med iOS. Som nettstedet Apple Insider melder kan dette nå endre seg.

Etterlyser JavaScript-ingeniør

Nettstedet har nemlig kommet over en stillingsannonse fra Apple hvor selskapet etterlyser en JavaScript-ingeniør for kart, og i den videre beskrivelsen kan man lese at jobben innebærer å «få kart til å fungere sømløst på nett».

Foto: Apple

Dette kan altså tolkes dithen at Apple planlegger en Internetttbasert utgave av sin karttjeneste, som i så fall trolig vil bli tilgjengelig for både Android- og Windows Phone-brukere.

Som Apple Insider peker på ville dette i så fall ikke være et overraskende fremstøt fra Apple sin side, med tanke på at selskapet allerede blant annet tilbyr skytjenesten sin i flerplattform-versjoner.

Kan bli presentert neste uke

Apple driver i dag et Internett-domene under maps.apple.com, men denne kan ikke i sin nåværende form brukes til å få tilgang til Apple Maps siden den kun brukes som en plattform hvor brukere kan dele kartdata mellom hverandre og mellom iOS og OS X.

Apple er for tiden i gang med å videreutvikle karttjenesten sin, blant annet i form av å legge til nye funksjoner, og er det ventet at selskapet vil kunngjøre en stor overhaling av tjenesten på Apple-konferansen Worldwide Developers Conference, som starter 8. juni. Tilgjengelighet på flere plattformer via nettet kan dermed trolig bli en av nyhetene. 

iPhone-produsenten er tilsynelatende også i gang med en satsing på VR: Apple har nettopp kjøpt opp et VR-selskap »

(Via BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen