RYKTE: – Slik blir den neste Nexus-mobilen
Rykte
(Bilde: Google)

– Slik blir den neste Nexus-mobilen

Nye opplysninger om den nye Google-mobilen har dukket opp.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er alltid et lite nysgjerrighetsskapende mysterium hvem som skal lage de neste Nexus-mobilene. I april meldte vi om troverdige rykter som indikerte at det er HTC som skal stå bak årets modeller, men uten noe mer informasjon. Nå vet vi trolig litt mer om de neste Nexus-ene.

Som TechRadar og PhoneArena rapporterer har den velrenommerte ryktemakeren Evan Blass nemlig lekket et par nye godbiter om mobiltelefonene, som det nok er verdt å ta på alvor.

Snapdragon 820 og QHD

Lekkasjen tyder på at Nexus-mobilene, som har fått navnene Sailfish og Marlin, får skjermstørrelser på henholdsvis 5,2 tommer og 5,5 tommer. Førstnevnte får trolig 1080p-oppløsning, mens Marlin-modellen visstnok skal skilte med QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Ellers ser Marlin-modellen ut til å få Snapdragon 820-brikken under panseret, i tillegg til 4 GB minne og kameraer på 12 og 8 megapiksler. Sailfish er ventet å ha tilsvarende spesifikasjoner, men skilter altså med lavere oppløsning.

Fingeravtrykkleser

Imidlertid ser det ut til at Sailfish-modellen skal utstyres med fingeravtrykkleser som angivelig skal plasseres på baksiden av mobilen. Alt er altså ennå rykter, så vi nok vente på offisielle kunngjøringer før noe kan vites sikkert.

Det er for øvrig lenge siden sist HTC lagde Nexus-telefoner. Selskapet stod faktisk bak den aller første Nexus-modellen, Nexus One, så langt tilbake som i 2010, og siden den gang har selskapet kun lansert nettbrettet Nexus 9 i 2014

Ryktene sier at Google skal lage sin helt egen mobil: Det skal ikke bli en Nexus-modell »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen