Kaby Lake-serien skal kunne by på betydelige ytelsesforbedringer.
Rykte
Kaby Lake-serien skal kunne by på betydelige ytelsesforbedringer. (Bilde: Colourbox)

Såpass kjapp er overklokkbare Core i3-7350K

Geekbench-resultater skal ha blitt lekket.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har nå gått et par uker siden vi først skrev om Intel Core i3-7350K. Denne «Kaby Lake»-prosessoren er ennå ikke offisielt bekreftet, men vil etter alt å dømme bli Intels første overklokkbare modell i i3-familien.

Mange vil nok rynke litt på nesen av en tokjernet «entusiastprosessor», men med Hyper-threading og høy klokkefrekvens trenger denne slett ikke å bli noen stor sinke. Nå ser dette også ut til å være bekreftet – i hvert fall dersom vi skal tro på et Geekbench-resultat som har dukket opp på OC3D.net.

Ifølge tallene ser det ut til at den kommende i3-7350K vil kunne yte på linje med de firekjernede «Haswell» i5-4670K og «Skylake» i5-6400 – og da faktisk med merkbart bedre enkeltkjernet ytelse.

Dette fordi nykommeren opererer med høyere klokkefrekvenser, som da er viktigere jo færre kjerner som er i aksjon. For ordens skyld nevner vi at Core i5-6400 har en turbofrekvens på 3,3 GHz, mens de samme tallene for i5-4670K og i3-7350K er på henholdsvis 3,8 GHz og 4,2 GHz.

Pris blir viktig

Det spekulerers naturlig nok i at Intel Core i3-7350K vil være selskapets første svar på de kommende «Zen»-prosessorene fra AMD.

Core i3-7350K vil muligens bli å foretrekke blant gamere og overklokkere på budsjett, men det vil altså være helt avhengig av hvordan ytelsen vil bli i forhold til et tilsvarende oppsett med AMD Zen-prosessor.

Derfor er det såpass stor spenning rundt hva AMD klarer å trekke opp fra hatten på begynnelsen av det nye året, og hvor aggressivt de nye prosessorene vil bli priset.

Her er en annen overklokkbar tokjerner:
Test: Intel Pentium G3258 Anniversary Edition >>>

(Kilde: OC3D.net)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen