Galaxy S7 kan komme i en mini-versjon. Dette er Edge-utgaven av den eksisterende modellen.
Rykte
Galaxy S7 kan komme i en mini-versjon. Dette er Edge-utgaven av den eksisterende modellen. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

– Galaxy S7 Mini skal ta opp konkurransen med Apples kommende mini-iPhone

Ryktene om en ny og mindre iPhone-modell på fire tommer har rullet og gått en god stund. Derfor kommer det nok heller ikke som en overraskelse at erkekonkurrenten Samsung også nå ser ut til å planlegge en mindre versjon av sin egen toppmodell.  

Som blant andre Forbes og SamMobile melder har det begynt å dukke opp rykter om at den sørkoreanske mobilgiganten har en «Galaxy S7 Mini» på gang.

4,6 tommer

Telefonen er ventet å få en skjerm på 4,6 tommer med en oppløsning på 720×1280 piksler, og blir i så fall større enn Apples variant. Den skal visstnok få samme prosessorer som den vanlige S7-modellen, altså Snapdragon 820 eller Samsungs egen Exynos 8890.

S7 Mini blir tilsynelatende litt større enn iPhone 5SE, som angivelig avbildes her.
S7 Mini blir tilsynelatende litt større enn iPhone 5SE, som angivelig avbildes her. Foto: M.i.C. Gadget/YouTube/Skjermdump

Ryktene hevder ellers at S7 Mini får 3 GB minne, et hovedkamera på 12 megapiksler, og en tykkelse på 9,9 millimeter. Utover dette foreligger det ingen ytterligere opplysninger. 

Allerede sluppet Mini-serie

Samsung har allerede gitt ut mini-versjoner av sine tidligere S-modeller, inkludert S3 Mini, S4 Mini og S5 Mini. Det har også tidligere blitt antydet at en mini-versjon av S6 skulle komme, men denne har vi ennå ikke sett noe til. 

De nye ryktene kan tyde på at Samsung ønsker å gjenopplive Mini-serien med den nyeste Galaxy S7 i stedet, og til forskjell fra de tidligere Mini-modellene ser det altså ut til at Samsung denne gangen ikke har tenkt å kutte nevneverdig i de indre spesifikasjonene.

Dermed følger Samsung i så fall samme plan som Apple, som ser ut til å gi sin nye 4-tommer samme innmat som iPhone 6S. Ingenting er bekreftet fra offisielt hold, så som vanlig må man utvise normal, sunn rykte-skepsis. 

Nå har det også begynt å lekke informasjon om Apples neste flaggskip: Disse bildene viser det som kan være iPhone 7 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen