RYKTE: – Samsung skal snart lansere sin nye smartklokke
Rykte
(Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

– Samsung skal snart lansere sin nye smartklokke

Vil blant annet by på selskapets mobilbetalingsløsning, ifølge ryktene.

Den sørkoreanske elektronikkgiganten Samsung er den nest største aktøren på smarktlokke-markedet, men har ikke offisielt kunngjort en ny modell siden lanseringen av sin Gear S i fjor. Ryktene om oppfølgeren har imidlertid begynt å svirre, og nå ser det ut til at avdukingen av den nye smartklokken faktisk kan være like om hjørnet.

Avisen Wall Street Journal har vært i kontakt med kilder med «kjennskap til saken» som hevder at Samsung kommer til å dra sløret av en ny smartklokke på et eget arrangement i New York i august.

Kan komme med Samsung Pay

Ifølge en av kildene skal Samsung bruke den nye smartklokken til å øke utbredelsen til sin egen mobilbetalingsløsning Samsung Pay, som selskapet kunngjorde i mars i år og som skal konkurrere med blant annet Apple Pay.

Teaserbildet fra utviklersiden til Samsung, som indikerer en rund smartklokke.
Teaserbildet fra utviklersiden til Samsung, som indikerer en rund smartklokke. Foto: Samsung

Samsungs mobilbetalingsløsning er basert på teknologi utviklet av selskapet LoopPay, som Samsung kjøpte tidligere i år. Denne teknologien skiller seg fra blant andre Apples ved at den kan brukes på helt vanlige magnetstripe-baserte betalingsterminaler, og dermed i prinsippet benyttes overalt.

Wall Street Journals kilder hevder at smartklokken imidlertid trolig vil komme med en «begrenset» versjon av teknologien, uten at det er helt klart hva dette betyr. Utover dette er det uvisst akkurat hva vi kan vente oss av den nye smartklokken, men det har allerede dukket opp flere hint.

Blir trolig rund og kraftig

I mars ble det for eksempel meldt at klokken, som har fått det foreløpige navnet «Orbis», trolig vil få den kraftige Exynos 7420-prosessoren som man finner i S6, noe som hevdes å kunne gi klokken fire-fem dagers batteritid ved normal bruk. 

I april dukket det i tillegg opp en utviklerside som tydelig indikerer at Samsungs neste smartklokke får et rundt design, som betyr at selskapet går bort fra den firkantede formen de har benyttet hittil på sine ha-på-dingser. Måneden etter det igjen ble det meldt at klokken trolig får en rotérbar urkrans som blant annet kan brukes til å navigere i apper og menyer.

Ingenting er altså offisielt bekreftet av Samsung, men trolig vil vi altså få vite mer på det angivelige arrangementet neste måned. Da vil Samsung for øvrig også avduke den behørig ryktede Galaxy S6 Edge Plus, ifølge kildene. Arrangementet skal visstnok avholdes 13. august.

Kanskje vil den nye smarktlokken bidra til å minske forspranget til erkekonkurrenten: Apple Watch har foreløpig fullstendig dominans på markedet »

(Via Forbes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen