Samsung lanserte The Wall i år. Til neste år kommer det en 75 tommer med samme teknologi, hevder koreansk avis.
Rykte
Samsung lanserte The Wall i år. Til neste år kommer det en 75 tommer med samme teknologi, hevder koreansk avis. (Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Samsung med 75-tommers micro-LED neste år

Det hevder koreansk nettside.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den koreanske avisen ETNews hevder at Samsung vil lansere en micro-LED-TV på 75 tommer til neste år – og at en prototype allerede ble vist frem bak lukkede dører under IFA-messen tidligere denne måneden. 

Under samme messe viste LG frem en gigantisk variant av teknologien, som målte hele 173 tommer

The Wall

En av tingene som stjal mye oppmerksomhet i Las Vegas tidligere i år, var Samsungs The Wall. En gigantisk skjerm på hele 146 tommer med nettopp micro-LED-teknologi. 

Under samme messe fikk Tek en prat med en av sjefsutviklerne i selskapet, som på spørsmål om når vi fikk se den første, vanlige størrelsen av teknologien, svarte «et sted mellom ett og ni år». 

Mye tyder nå altså på at det neppe blir det siste av de to estimatene. 

75 tommer

De to offentlige prototypene som er vist frem er altså 146 og 173 tommer, og er både for dyre og store for folk flest. Men skulle det vise seg at disse ryktene stemmer, er 75 tommer noe som passer bedre inn i norske stuer. 

Fortsatt er det snakk om en stor TV, men vi nordmenn har gradvis kjøpt større og større TV-er helt siden de første flatskjermene kom på markedet. 

Siden LG nå også har visst at de har teknologien, og Sony var først av alle med å gi oss en smakebit av sin variant allerede tilbake i 2017, er det nok duket for et rotterace om hvem som kommer ut i handelen først. 

Kan ta over for dagens teknologier

Per i dags er det OLED- og LCD-paneler som dominerer TV-markedet. Mens mange av de største aktørene har valgt å gå for OLED-teknologien til LG på sine toppmodeller, har Samsung fokusert på QLED, et LCD-panel med kvanteprikker. 

Begge disse teknologiene har sine styrker og svakheter. OLED kan gi deg gnistrende sortnivå, mens LCD byr på mye mer lysstyrke. 

Micro-LED kan minne mye om OLED i måten den fungerer på, hvor du får både farger og lys i en og samme piksel. Forskjellen er at micro-LED ikke er laget av organiske materialer slik OLED er.

I tillegg kan micro-LED gi deg minst like mye lysstyrke som et LCD-panel, hvor Samsungs nye toppmodell klarer hele 4000 nits, fire ganger så mye som de beste OLED-ene. 

CES-messen byr på mye spennende:
Sjekk ut denne hvor de lager bilder i løse lufta »

(Kilde: ETNews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen