Skal Samsung virkelig legge ned kameraavdelingen sin?
Rykte
Skal Samsung virkelig legge ned kameraavdelingen sin? (Bilde: Kristoffer Møllevik, Tek.no/Shutterstoc/montasje)

Dette kan være dårlig nytt for alle eiere av Samsung-kamera

Sørkoreanerne skal visstnok kaste inn håndkledet, melder flere kilder.

Samsung har mange ben å stå på, men kan nå stå i fare for å miste ett av dem, ifølge DIYPhotography. Flere og flere kilder ser nemlig ut til å mene at sørkoreanerne er i ferd med å legge ned kameraproduksjonen, hvilket kan være dårlig nytt for alle som har investert sine hardt ervervede kroner i Samsung-optikk.

For flere måneder siden meldte også flere kilder om at Samsung vurderte å legge ned kameraproduksjonen sin, men selskapet var raske med å avvise ryktene – iallefall for modellene med utskiftbar optikk.

Samsungs NX-serie, her representert ved NX1, er ut til å kunne gå mot slutten.
Samsungs NX-serie, her representert ved NX1, er ut til å kunne gå mot slutten. Foto: Samsung

Det nye ryktet stammer imidlertid fra en visstnok nokså troverdig sørkoreansk kilde, Asiae.co.kr, og så langt har ingen fra Samsung gått ut og benektet det. Kilden nevner flere ting som tyder på en snarlig nedleggelse, blant annet at selskapet har sluttet å markedsføre kameraene sine. Den offisielle kameranettsiden til Samsung har for eksempel ikke blitt oppdatert på mange måneder.

I tillegg skal utviklerne som tidligere jobbet i kamera-avdelingen ha blitt flyttet til Samsungs smarttelefon- og helseavdelinger. 

– Samsung har praktisk talt forsvunnet fra markedet

Andre kilder viser til at Samsung praktisk talt har forsvunnet fra markedet. Den spanske nettsiden Quesabesde melder for eksempel om at selskapets NX-kameraer knapt er å finne på det spanske og portogisiske markedet. Samsung selv har bekreftet at de ikke lenger vil selge sine kameraer i disse markedene, til tross  for at det har vært stor interesse for spesielt NX1-modellen.

DIYPhotography mener imidlertid at Samsung kan gjøre rett i å trekke seg ut av markedet, og heller fokusere på andre produkter som selger bedre. Samsung har for eksempel satset stort på kompaktkameraer, men smarttelefoner har i stor grad utradert dette markedet.

Er du interessert i fotografering?
Her kan du se hvordan femakses stabilisering flytter bildebrikken lynraskt »

(Kilde: DIYPhotographyAsiae.co.kr)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen