Galaxy S8 kan muligens få 4K-skjerm. Dette illustrasjonsbildet viser Galaxy S7 Edge.
Rykte
Galaxy S8 kan muligens få 4K-skjerm. Dette illustrasjonsbildet viser Galaxy S7 Edge. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung Galaxy S8 kan få 4K-skjerm

Det har dukket opp nye rykter om at det neste Galaxy-flaggskipet får superskjerm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi meldte i begynnelsen av juni at Samsung har vist frem en mobilskjerm på 5,5 tommer med 4K-oppløsning, noe som ga grunn til å tro at selskapets neste flaggskip-mobil kunne få denne oppløsning. Nå har disse spekulasjonene fått mer vann på mølla.

Som 9to5google melder har kinesiske kilder hevdet at Samsung vurderer nettopp en 4K-skjerm til sin Galaxy S8-mobil. Opplysningene ble først oppdaget av nettstedet WCCF-Tech

Kun én 4K-mobil hittil

Det er uvisst akkurat hvor troverdig kildene er, men med tanke på at Samsung som nevnt allerede har utviklet en prototype på en slik skjerm virker ikke opplysningene helt usannsynlige. 

Sony Xperia Z5 Premium er blant de ytterst få mobilene hittil som har 4K-oppløsning.
Sony Xperia Z5 Premium er blant de ytterst få mobilene hittil som har 4K-oppløsning. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det som imidlertid taler imot en slik avgjørelse er batteritid. Dette er som kjent allerede blant de største utfordringene innen mobilteknologi, og en av grunnene til at produsenter ennå ikke har satset på denne oppløsningen på mobilskjermer, med hederlig unntak av Sony Xperia Z5 Premium. Sony Xperia Z5 Premium har en 4K-skjerm, men bruker i de fleste tilfeller en lavere oppløsning for å spare strøm. Trolig vil Samsungs 4K-skjerm gjøre noe tilsvarende, slik at den ikke tømmer batteriet fortere enn nødvendig.

Kan være nyttig til VR

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei har tidligere avvist 4K-satsing på bakgrunn av at de mener strømforbruket på en 4K-skjerm trolig vil være fire til åtte ganger høyere enn på en HD-skjerm. Samtidig mener selskapet man i praksis trolig ikke kan se forskjell på vanlig HD og 4K på en så liten skjerm.

Samsung ser imidlertid ut til å ha et VR-fokus med den nye prototype-skjermen sin, et område hvor den høye oppløsningen definitivt kan ha noe for seg, med tanke på den korte avstanden mellom øynene og skjermen når man bruker mobilen til VR. 

Samsung er også en kjempe på TV-fronten: 
Samsungs nye TV-toppmodell er den aller beste TV-en vi har testet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen