RYKTE: Samsung Galaxy S8 får trolig trykkfølsom skjerm
Rykte
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung Galaxy S8 får trolig trykkfølsom skjerm

Hermer etter Apples Force Touch, ifølge troverdige rykter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som ventet har ryktene om Samsungs Galaxy S8 begynt å dukke opp med stadig høyere hyppighet, noe som for selskapet kanskje er en velkommen distraksjon fra Note 7-fiaskoen. Nå bringer den koreanske avisen The Investor enda flere rykter om Galaxy S8.

Flere kilder på innsiden av industrien skal nemlig ha bekreftet overfor avisen at Samsung jobber med en trykkfølsom skjermteknologi for sin neste Galaxy-modell.

Kan ligne på Apples Force Touch

De tekniske detaljene foreligger dessverre ikke, men ifølge kildene skal det dreie seg om en løsning som ligner på den Apple benytter i sine produkter, kalt Force Touch. Det er visstnok ikke bare Galaxy S8 som skal få den nye skjermteknologien, men også flere andre av selskapets kommende flaggskip.

Tidligere rykter har indikert at S8 kan komme med en heldekkende skjerm, som på her avbildede Xiaomi Mi MIX. Nå ser det ut til at skjermen også kan bli trykkfølsom.
Tidligere rykter har indikert at S8 kan komme med en heldekkende skjerm, som på her avbildede Xiaomi Mi MIX. Nå ser det ut til at skjermen også kan bli trykkfølsom. Foto: Xiaomi

Force Touch-teknologien, som man blant annet finner på Apples iPhone 6s og iPhone 7, fungerer ved å registrere hvor hardt man trykker på skjermen, for på den måten å åpne for flere former for interaksjon.

Mange S8-rykter den siste tiden

Teknologien finnes allerede på flere Android-mobiler, og blant andre Huawei var tidlig ute med en Force Touch-lignende løsning på sin Mate S. Tidligere har analytikere dessuten spådd at slike teknologier snart vil bli svært vanlig på mobiler.

Dette er det foreløpig siste i en lang rekke S8-rykter den siste tiden. Nylig meldte vi at mobilen trolig kommer i en «monsterutgave» med heldekkende skjerm, og det ser også ut til at telefonen kommer med en ny, avansert stemmeassistent som får en dedikert knapp.

Skal Samsung også lage en mobil som kan bøyes? 
Det kan nye patentsøknader tyde på »

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen