En ny Note-telefon får større skjerm enn dagens Note 4

Rykte Samsung Galaxy Note 5

En ny Note-telefon får større skjerm enn dagens Note 4 (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Note 5 kan få større skjerm

Men ingen vet hvor god den blir.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som alltids dukker det opp rykter i forkant av store messer. Selv om det fortsatt er lenge til IFA-messen rulles i gang i Berlin i starten på september, har allerede rykter begynt å flakse rundt Samsungs antatt nye Note-modell. 

Nå hevder den koreanske nyhetssiden Naver å ha fått nyss i detaljene rundt en ny Note-telefon, hvor blant annet skjermen ser ut til å bli større enn den er i dag. 

Hevder den blir 5,9 tommer

Ifølge nettstedet kommer den nye Note-modellen til få en 5,9 tommer stor skjerm, og selve telefonen skal være omlag 7,9 millimeter tykk. Det betyr i så fall at den nye arvtageren vil ha større skjerm og være noe tynnere enn dagens Note 4. Bakgrunnen for at det virker som nokså sikkert at skjermen blir så stor, er at Samsung skal starte med produksjon av nettopp denne skjermstørrelsen. 

Men det fremgår likevel ikke hvilken oppløsning den nye skjermen skal kunne skilte med. Mest sannsynlig blir den den samme som dagens modell – eller bedre. Blir den bedre enn hva tilfellet er på Note 4 betyr det en oppløsning på 4K, altså Ultra HD. 

Nå som Samsung har lansert sin Gear VR, kan det jo tenkes at de går for 4K- alternativet, nettopp for å forbedre sin VR-satsing. 

Får ny USB-kontakt

En av de andre funksjonene som den koreanske nettsiden hevder å vite, er at den nye telefonen får den nyeste USB-kontakten. Det betyr med andre ord at den får USB Type-C

Denne kontakten er altså helt ny på markedet, og vil etterhvert finne veien til en rekke produkter. En av fordelene med denne kontakten er at den er symmetrisk, som gjør at det ikke lenger spiller noen rolle hvilken vei du kobler den i kontakten. Med andre ord er du kvitt irritasjonen med å treffe riktig som med en tradisjonell USB-kontakt. 

Samtidig kommer telefonen med den nye USB 3.1-protokollen, som betyr at du får en rask overføring av data til kompatible enheter. 

Samsung er i vinden om dagen: Det spekuleres i at de vil slippe en ny Edge-modell før Note 5 »

(Kilde: Naver)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen