Bildet viser Samsung Galaxy Alpha, som har fått en ny metallramme. Men baksiden er fremdeles i plast. På SM-A500 skal hele chassiset være i metall.
Rykte
Bildet viser Samsung Galaxy Alpha, som har fått en ny metallramme. Men baksiden er fremdeles i plast. På SM-A500 skal hele chassiset være i metall.

Ny Samsung får «full metal jacket»

Dropper jukseskinnet på ny mellomklassemobil.

HTC har gjort det, Apple har gjort det og Huawei også. Nå følger Samsung etter, og lanserer en smartmobil med chassis i aluminium.

Telefonen har fått modellnummer SM-A500, og skal ifølge lekkasjene være uten den skai-aktige baksiden som har kjennetegnet de siste generasjonene av Samsung-mobiler.

Det betyr etter alle solemerker også at Samsung nå dropper muligheten for å kunne bytte batteriet selv.

Etterlengtet designfornyelse

Samsung har fått en del kritikk for å være trege med å fornye designen på mobilene sine. Nylig viste de frem den nye modellen Galaxy Alpha (bildet), der rammen er av metall, med en utfresing langs sidene som gir den en egen signatur. Denne formen dukket også opp på Samsung Galaxy Note 4, som ble vist på Samsung Unpacked 2014 i Berlin forrige uke.

Mens Alpha er en toppspekket designmobil med litt mindre skjerm enn modeller som Galaxy S5, er den nye modellen en mellomklassemobil med 5 tommer Super AMOLED-skjerm, HD 720p (1280*720) og en Snapdragon 400 prosessor. Den har med andre ord spesifikasjoner som er gode nok til at du skal ha svært sære behov før du opplever den som noe annet enn en toppmodell.

Støtte for minnekort  - eller dual SIM

Den nye modellen får plass for minnekort, men minnekortet kan også tas ut og erstattes med et ekstra nano-SIM. En tilsvarende løsning finnes på Huaweis syltynne Ascend P7. Her er imidlertid ikke programvaren i de norske telefonene klar for å utnytte det ekstra SIM-kortet, og plassen er derfor i realiteten en ren MicroSD-port (minnekort).

Metallchassis gjør at telefonene fremstår som mer eksklusive, men det gjenstår å se om Samsungs nye modell vil ligge like godt i hånden som dagens kunstskinn-modeller.

Selfie-mobil

Nyskapningen blir uansett en såkalt selfie-mobil, der frontkameraet kan ta bilder med 5 megapiksler oppløsning. På Galaxy Alpha er frontkameraets oppløsning på 2,1 megapiksler. Men Alpha har et bedre kamera på baksiden, med 12 megapiksler mot nykommerens 8 megapiksler. Alpha-modellen har 32 GB innbygget minne, men mangler plass for minnekort. SM-A500 får 16 GB minne, men har i tillegg plass for minnekort.

Den nye modellen har hverken pulsmåler, fingeravtrykkleser eller ekstra beskyttelse mot vann, slik S5 har. Batteriet er på 2330 mAh.

Les også: Denne bør du merke deg; Huawei Ascend Mate 7

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen