Nintendo håper på bedre hell med «Nintendo NX» enn med Wii U, her avbildet.
Rykte
Nintendo håper på bedre hell med «Nintendo NX» enn med Wii U, her avbildet. (Bilde: Stefano Tinti/Shutterstock.com)

Ny Nintendo-konsoll kan komme raskere enn ventet

Ifølge kilder skal pilotproduksjonen av Wii U-oppfølgeren starte allerede om få måneder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mens konsollkrigen raser mellom Microsoft og Sony, som kniver om markedsandeler med sine Xbox One- og PlayStation 4-maskiner, har Nintendos Wii U blitt hengende langt etter og vært en sterkt medvirkende årsak til Nintendos dårlige bunnlinje den siste tiden.

Det har gjort at den japanske Mario-fabrikken for alvor har brettet opp ermene og gått i gang med Wii U-oppfølgeren, og nå kan det se ut til at selskapet skal slippe en ny konsoll vesentlig tidligere enn det som først var ventet.

Slippes trolig i juli neste år

Nettstedet Digitimes har vært i kontakt med kilder som hevder at Nintendo planlegger å starte pilotproduksjon av sin neste spillkonsoll allerede senest i oktober i år, med sikte på lansering neste år. Selskapet skal ha begynt å besøke leverandører i disse dager for å klargjøre produksjonen.

Nintendo-sjefen Saturo Iwata har sagt at Wii U-oppfølgeren vil by på noe helt nytt, men det er uvisst hva.
Nintendo-sjefen Saturo Iwata har sagt at Wii U-oppfølgeren vil by på noe helt nytt, men det er uvisst hva. Foto: Wikipedia

Konsollen skal visstnok bygges av den taiwanske giganten Foxconn, som også bygger Wii U og de andre spillkonsollene. Et annet taiwansk selskap ved navn Pegatron Technology skal imidlertid også være interessert i en leveringsavtale med Nintendo, ifølge Digitimes' kilder.

Ordrene av de nye spillkonsollene er ventet å være ferdige i februar eller mars neste år, og masseproduksjonen skal visstnok starte i mai eller juni. Noe lanseringsdato er ennå ikke angitt, men kildene hevder at konsollen antakelig vil skje i juli måned.

Skal bli et «helt nytt» konsept

Ikke så mye er kjent om Wii U-oppfølgeren ennå, annet enn at den har det foreløpige navnet «NX». Som blant andre TechRadar meldte tidligere har Nintendo-sjefen Saturo Iwata også sagt at konsollen vil representere et «helt nytt konsept», det vil si at det ikke bare blir en modifisert Wii U.

Nintendo har høye ambisjoner med den nye konsollen, og satser etter sigende på å sende ut 20 millioner eksemplarer i løpet av det første året. Wii U er ventet å nå et antall på to millioner i år.


I mellomtiden satser det videre på de eksisterende konsollene: Denne Xbox One-kontrollen får utskiftbare deler »

(Via Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen