Nvidia viste frem Pascal-arkitekturen allerede i 2014. Nå kan brikken være på vei ut til bærbare spillmaskiner i sommer.
Rykte
Nvidia viste frem Pascal-arkitekturen allerede i 2014. Nå kan brikken være på vei ut til bærbare spillmaskiner i sommer.

Nvidia kan ha satt dato for ny bærbargrafikk

Pascal skal komme først i bærbare, og rekke skolestarten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forrige uke meldte vi om muligheten for at AMD vil lanserer sin nye serie grafikkbrikker for bærbare, Radeon M400, i april. M400-brikkene ventes imidlertid å kun være en justering av eksisterende M300-serie, og ikke være basert på selskapets nye Polaris-arkitektur – som tidligst er ventet til sommeren.  

Nå, til tross for tidligere meldinger om en høstlansering, viskes det atter om at Nvidia vil rekke en sommerlansering av sine splitter nye Pascal-baserte grafikkbrikker. Denne gang for bærbare maskiner og det som kan komme til å utgjøre «de grønnes» GTX 10XXM-serie.

16. juni?

Via bransjekilder har SweClockers fått oppgitt at Nvidia har bedt sine produksjonspartnere om å forberede seg på en mulig butikklansering den 16. juni. 

Kildene forteller imidlertid også at planene kan endres når som helst, så hvilken av de to selskapene Nvidia og AMD som lanserer sin nye grafikkarkitektur først virker fortsatt å være et åpent spørsmål. 

Nvidia ventes å fortelle mer om Pascal-arkitekturen under sommerens Computex-messe, som finner sted i Taiwan mellom 31. mai og 4. juni. 

Dette er Pascal

Pascal er grafikkarkitekturen Maxwells (Ekstra) etterfølger. Pascal skal produseres med 16-nanometers produksjonsteknikk, til forskjell fra tidligere generasjoner som er tilvirket ved hjelp av 28-nanometersteknikk.

En krymping vil gi de nye grafikkprosessorene en stor ytelsesforbedring. Nvidia og AMD (med sin Polaris-arkitektur) kan nemlig få plass til flere transistorer på samme areal og uten at dette gir større varmeutvikling eller høyere energiforbruk.

Pascal kan inneholde så mange som 17 milliarder transistorer, opp fra Maxwells 8 milliarder. Videre er det ventet at det vil gjøres plass til mellom åtte og 16 GB HBM 2-minne på de nye Pascal-toppmodellene.

Skal konkurrere mot Nvidias Pascal:
Slik blir AMDs nye Polaris-baserte grafikkort »

(Kilde: SweClockers)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen