RYKTE: Dette kan være neste iPhone
Rykte

Dette kan være neste iPhone

Ryktene venter helt ny kameratut med tre kamera.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene om Apples neste iPhone har gått en stund, og det er spesielt påstanden om et nytt trippelkamera på baksiden av toppmodellene som har fått en del oppmerksomhet. De nye ryktene omtaler også trippelkameraet, og det som blir kalt en helt ny design for iPhone.

Nye bilder som er lagt ut av Cashkaro.com og den vanligvis svært treffsikre telefonlekkeren OnLeaks viser det de mener vil være iPhone Xi, eller 11 om du vil, i sin helhet.

Metallet rundt kameraet blir borte

Den store nyheten er glassbaksiden som nå skal være i ett stykke og som også omfatter kamerahumpen. Der dagens kamerahump blir markert av en forholdsvis stor ramme i stål, vil neste iPhone bare få en forhøyning i det samme glasset som dekker hele baksiden, skal vi tro de nye ryktene.

Trippelkameraet antas å legge til vidvinkelfunksjon på iPhone, akkurat slik den ekstra linsen har gjort det på Huaweis nyere telefoner og etter hvert på Samsungs Galaxy S10-modeller. Det spekuleres også i at kameraet vil være enda bedre egnet til såkalt utvidet virkelighet, der animasjoner og spill plasseres oppå bildene fra mobilkameraet på skjermen.

Bildene er basert på rykter og mulig forhåndsinformasjon om hvordan designen vil bli, og er ikke offisielle produktbilder på noe vis. Dermed er vanskelig å si med sikkerhet om de nye bildene viser alt eller engang om de er riktige med tanke på den endrede baksiden.

Ingen USB-C

Men nettstedet som har lagt dem ut hevder at kameralommen øverst på skjermen er krympet noe sammenliknet med før. Det kan også se ut til at knappen som demper lyden er endret for første gang - i disse bildene er den rund og beveger seg opp og ned langs siden, fremfor den avlange bryteren som skyves mot baksiden eller forsiden av telefonen.

Ryktene så langt har antatt det samme, men de nye bildene istemmer at Lightning-pluggen blir med også i neste generasjon. Siden Apple satser på USB-C i MacBook- og de nye iPad Pro-modellene har det vært spekulert mye i den proprietære Lightning-kontaktens fremtid.

Bildene viser forøvrig det som kan se ut som litt mer avrundede skjermkanter enn på dagens iPhone.

Det varierer litt akkurat hvor flat telefonen ser ut på bildene, men ifølge dimensjonene ryktemakerne har fått tak i skal iPhone Xi være 7,8 millimeter tykk over det meste, mens selve humpen gir 1,2 millimeter ekstra tykkelse der den sitter. Foto: CashKaro.com

Ryktebilder er alltid usikre

For disse bildene som for alle ryktebilder må informasjonen og det de viser tas med en klype salt. Som regel blir ikke informasjonen sikker før en hel del lekkasjer og ryktebilder har marsjert i takt over tid.

I tilfeller der man ikke har med produsentens egne lekkede bilder å gjøre, som her, er det verdt å få med at noen forskjeller mot dagens produkt rett og slett kan vise at det har vært mangel på informasjon da bildene ble laget.

Den ørlite grann mindre kameralommen øverst på telefonen, og de såvidt mer avrundede skjermkantene kan begge være «kunstneriske friheter» tatt av den som har laget 3D-modellene.

Vi mener: På tide med ny design

Det er uansett spennende at det snakkes om en helt ny design for iPhone i neste generasjon. Med unntak for noen nye fargevarianter er dagens iPhone Xs i praksis fysisk lik forrige generasjon. Xs Max følger også akkurat samme design, selv om den er fysisk større enn den vanlige.

Den eneste iPhonen som var helt ny ved forrige lansering var den litt rimeligere iPhone Xr-modellen. En telefon som etter alt å dømme har blitt en storsuksess for Apple både i Europa og i USA.

Etter at Apple gjennom mange år har vekslet mellom ny maskinvare og ny design i annenhver lansering gjenstår det å se akkurat hvor stor forskjellen til tidligere generasjoner blir i denne omgangen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen