RYKTE: Nå legger Sony ned alle mobilseriene sine – unntatt én
Rykte
(Bilde: Sony/Shutterstock/Tek.no, montasje)

Nå legger Sony ned alle mobilseriene sine – unntatt én

Det hevder i hvert fall noen lekkede bilder.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er nå omtrent fire måneder siden Sony lanserte sin splitter nye mobilserie, X-serien. Kort tid etter lansering fikk vi til vår store overraskelse vite at, joda, den tar over for Z-serien, som nå er lagt ned. Greit – toppmodellserien har fått et nytt navn, det kan da vel ikke være så galt?

Nå melder imidlertid XperiaBlog om at Sony ikke bare legger ned Z-serien, men også både M- og C-serien sin. Fra nå av er det kun én merkevare som skal gjelde, og det er "Xperia X".

Xperia M5 blir trolig siste mobil i Sonys M-serie.
Xperia M5 blir trolig siste mobil i Sonys M-serie. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dette kom fram på en pressekonferanse som ser ut til å ha blitt avholdt i Kina, der flere kinesiske bloggmedier og nettsteder skal ha fått tilgang.

Ta høyde for at informasjonen er på ryktestadiet, og ikke offisielt bekreftet av Sony. Ryktene understøttes dog av en rekke bilder av Sonys nevnte strategi-presentasjon, der budskapet er krystallklart: tredje kapittel i Sonys mobilhistorie er i ferd med å utfoldes, og den står i stjernetegnet "X".

Slik ser Sonys strategiplan ut for fremtid og fortid.
Slik ser Sonys strategiplan ut for fremtid og fortid. Foto: XperiaBlog/Ringhk

Les også:

Bare toppmodeller – eller?

Xperia X er Sonys nye merkevare.
Xperia X er Sonys nye merkevare. Foto: XperiaBlog/Ringhk

Det tredje kapittelet er hittil beregnet å vare fra inneværende år til og med 2018, og bærer tittelen "Smarte produkter: smarttelefoner & IoT & skytjenester". Det ser i det hele tatt ut til at Sony ønsker å strømlinjeforme satsingen sin, hvilket også kan bety et større fokus på mobiler i toppmodellsjiktet.

Den nye X-merkevaren skal brukes på alt materiell og i alle butikker.
Den nye X-merkevaren skal brukes på alt materiell og i alle butikker. Foto: XperiaBlog/Ringhk

Om satsingen på litt billigere og enklere enheter legges ned helt vites ikke, for hverken E-serien eller den her til lands lite kjente T-serien er nevnt. Derimot er det definitivt et dødsstøt for en eventuell oppfølger til eksempelvis nylig testede Xperia M5.

Xperia X er nylig testet her på huset.
Xperia X er nylig testet her på huset. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Men om det bare blir toppmobiler fra nå av virker usikkert. I X-serien er to av tre modeller, Xperia X og Xperia XA, ikke for fullblods toppmodeller å regne – mer som kraftige mellomklassemobiler. Det er kun flaggskipet Xperia X Performance som har spesifikasjoner til å utfordre eksempelvis Samsungs Galaxy S7-serie.

Ettersom X-serien allerede nå er mer differansiert rent spesifikasjonsmessig enn Z-serien noen gang var, kan det godt tenkes at det fortsatt vil bli laget billigere modeller – men med X som fornavn.

Eksempelvis viste den nylig lekkede Xperia C6 Ultra seg i realiteten å bli kalt "Xperia XA Ultra" – noe som ikke er så rart, ettersom den uansett lignet svært mye på X-modellene.

Vi forsøkte å innhente en kommentar fra Sony Mobile Norge, men fikk som tilsvar fra Rikard Skogberg, nordisk pr-ansvarlig, at de «...kommenterer aldri rykter eller spekulasjoner».

Xperia X Performance blir kanskje ikke den heftigste X-modellen:
– Xperia X Premium er på vei, og har HDR-skjerm »

(Kilde: XperiaBlog, ePrice (kinesisk), Ringhk (kinesisk) )

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen