Illustrasjonsbilde
Rykte
Illustrasjonsbilde (Bilde: Finn Jarle Kvalheim/HTC/Tek.no, montasje)

Den første smakebiten fra HTC One M10s kamera har lekket

Navnet er så godt som bekreftet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Under mobilmessen Mobile World Congress (MWC) 2016 i Barcelona nå nylig lanserte HTC tre splitter nye Desire-mobiler, men toppmodeller måtte vi se lenge etter. Faktisk begynner det å bli en god stund siden vi har sett «ekte» toppmodellmateriale fra taiwanerne, selv om HTC One A9 til en viss grad hadde litt toppmodellfaktor. Skulle det ikke egentlig komme en etterfølger til HTC One M9 snart?

HTC One M9 er en toppmodell som er kraftig på overtid nå. Den har også slitt med dårlig salg, og håpet er nok at One M10 vil få skuta på rett kurs igjen.
HTC One M9 er en toppmodell som er kraftig på overtid nå. Den har også slitt med dårlig salg, og håpet er nok at One M10 vil få skuta på rett kurs igjen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Joda, og den har nå fått bekreftet både navn og lanseringsdato, ifølge GSMArena. Ikke så overraskende blir den etter alle solemerker kalt HTC One M10, men selve vidunderet får vi ikke se før om over én måned – nærmere bestemt 11. april, som vi også tidligere har meldt om.

Navn og kameraoppløsning «bekreftet»

Selve navnet på HTC One M10 har lenge vært gjenstand for debatt. Mens «One M10» naturlig nok har vært forventet av nær sagt alle kilder og kommentatorer der ute, har også noen kilder hevdet hardnakket at lanseringen av toppmodellen ville markere en helt ny navnetradisjon for HTC. Modellen har også gått under kodenavnet «HTC Perfume», men det har vært liten tro på at dette ville bli det endelige modellnavnet. 

I denne nedtrekksmenyen fikk den nederlandske nettsiden mulighet til å velge One M10. Det mener de bekrefter navnet.
I denne nedtrekksmenyen fikk den nederlandske nettsiden mulighet til å velge One M10. Det mener de bekrefter navnet. Foto: TechTastic/Tek.no, montasje
Dette bildet skal være tatt med kameraet i HTC One M10, og viser tydelig dybdeuskarpheten som den nye og større blenderen gir.
Dette bildet skal være tatt med kameraet i HTC One M10, og viser tydelig dybdeuskarpheten som den nye og større blenderen gir. Foto: TechTastic

Nå melder imidlertid den nederlandske siden TechTastic om at de har funnet det de selv hevder er «bevis» på at toppmodellen faktisk vil bli kalt One M10, gjennom en spørreundersøkelse på nett fra HTC selv.

I en nedtrekksmeny for telefonvalg i dokumentet kunne man nemlig velge nettopp One M10 som «sin HTC-modell». Med mindre en HTC-ansatt har gjort en feil her, tyder dette på at navnet omsider er bekreftet av en nogenlunde sikker kilde.

Videre melder den nederlandske siden også om at de har fått tak i det som etter sigende skal være et bilde knipset med kameraet til One M10. Mange vil kanskje først og fremst reagere på hvor fantastisk skittent fotoobjektet (et tastatur) er, men ser man bort ifra dette er det noen interessante ting å lese ut fra bildet.

Først og fremst ser vi at dybdeuskarpheten er ganske stor, noe som samsvarer godt med påstanden om at blenderen nå blir på f/1,9, mot f/2,2 i forrige generasjon One.

Metadataene i bildet forteller oss også at oppløsningen er på 4 000 x 2 250 piksler i 16:9-format – hvilket i 4:3-format betyr 4 000 x 3 000 piksler og dermed en oppløsning på 12 megapiksler. Både den lavere bildeoppløsningen og den større blenderen tyder på at One M10 teoretisk sett burde yte langt bedre enn forgjengeren i dårlig lys.

Utsatt lansering på grunn av designtrøbbel

Det siste HTC har lansert som har minnet om en toppmodell er One A9, her fra sniktitten vår av modellen.
Det siste HTC har lansert som har minnet om en toppmodell er One A9, her fra sniktitten vår av modellen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Opprinnelig skal planen ha vært å lansere den nye HTC One M10 på MWC

Hovedgrunnen til fraværet skal ifølge tidligere rykter ha vært at selskapet hadde problemer med å designe One M10 på en tilfredsstillende måte.

 HTCs ledelse var visstnok langt fra fornøyd med noen prototyper som ble vist av telefonen for en tid tilbake, og designerne ble beordret om å gå tilbake til tegnebordet og komme tilbake med noe bedre.

HTC skal visstnok fjerne det sorte feltet med HTC-logo på i neste generasjon One.
HTC skal visstnok fjerne det sorte feltet med HTC-logo på i neste generasjon One. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Dermed venter alle i spenning på det varslede 11. april-arrangementet i London, der det forventes at HTC One M10 omsider vil se dagens lys for første gang. Fra det tidspunktet kan det erfaringsmessig gå ihvertfall én måned før telefonen når de første butikkene her til lands, så det kommer ikke som noen overraskelse om salgsstart blir først i mai en gang.

Rent spesifikasjonsmessig vet vi ikke så veldig mye håndfast om One M10 helt enda, men ryktebørsen virker relativt samstemt om at det endelige spesifikasjonskartet blir seende nogenlunde slik ut:

  • Skjerm: 5,2 tommer, 2 560 x 1 440 piksler
  • Prosessor og GPU: Snapdragon 820 + Adreno 530
  • Minne (RAM): 4 GB
  • Kamera: 12 megapiksler, f/1,9
  • Lagringsplass: 32 GB + minnekort
  • Operativsystem: Android 6.1 + HTC Sense 8.0

En siste, liten ting: tidligere nevnte TechTastic melder også om at HTC i år endelig fjerne det sorte feltet med HTC-logo under skjermen, og dermed krymper telefonen litt i høyden. Dette er det nok mange som har etterspurt, og nå ser det ut til at bønnene omsider vil bli innfridd.

Vi har prøvekjørt en av Desire-modellen HTC lanserte på MWC:
Si hei til Desire 530, prikketelefonen »

(Kilde: GSMArena, GSMArena 2, TechTasticPhoneArena, LlabTooFeR, Venturebeat)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen