Apples bærbare skal visstnok få store endringer. Dette er dagens MacBook Pro 13.
Rykte
Apples bærbare skal visstnok få store endringer. Dette er dagens MacBook Pro 13. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

– MacBook Pro skal få både OLED-berøringsflate og fingeravtrykkleser

Apple har visst store planer med sine kommende bærbare.

Vi har allerede fått klare indikasjoner på at Apple har høye ambisjoner for sine neste MacBook-maskiner, og nå er disse ryktene ytterligere forsterket. Nettstedet 9to5mac har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder å sitte på Apples nye MacBook-planer.

Ifølge kildene, som skal være av den «troverdige» typen, får de nye bærbare maskinene fra Apple både Touch ID-støtte og en OLED-berøringsflate.

Fingeravtrykklesing i på-knappen

Touch ID, som altså er Apples teknologi for avlesning av fingeravtrykk, skal visstnok bygges inn i av/på-knappen på de nye PC-ene, litt på samme måte som den er bygget inn i hjemknappen på iPhone-telefonene.

Apple tok patent på et virtuelt tastekonsept til sine bærbare tidligere i år, men det er uvisst om dette har noe å gjøre med de nye ryktene. Dette er et illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
Apple tok patent på et virtuelt tastekonsept til sine bærbare tidligere i år, men det er uvisst om dette har noe å gjøre med de nye ryktene. Dette er et illustrasjonsbilde fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Det er ikke klart akkurat hvordan Touch ID skal implementeres på MacBook, men i likhet med på iOS-enheter skal teknologien trolig blant annet brukes til opplåsing av maskinen og til å autentisere brukeren ved kjøp. 

Særlig sistnevnte funksjon virker sannsynlig, med tanke på at støtte for Apple Pay-løsningen ble lansert til nettleseren Safari med Apples seneste operativsystem macOS Sierra.

OLED-skjerm i stedet for funksjonstaster

Når det gjelder OLED-berøringsflaten er det ennå ikke helt klart hva dette innebærer rent konkret, men ifølge tidligere rykter har indikert at denne flaten skal erstatte den øverste raden på tastaturet, altså funksjonstastene.

Tilsynelatende ønsker Apple å benytte flaten til virtuelle taster som brukeren formodentlig fritt kan konfigurere. I april dukket det for øvrig opp en ny Apple-patent som omhandler virtuelle tastaturer til selskapets maskiner, men det er uvisst om dette har noe å gjøre med den ryktede OLED-løsningen.

Apple har også ny smartklokke på gang: Nylig dukket det opp nye rykter om Apple Watch 2 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen