MacBook Air kan få en fullstendig overhaling i 2016. Her representert ved 13-tommeren.
Rykte
MacBook Air kan få en fullstendig overhaling i 2016. Her representert ved 13-tommeren. (Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Slik kan neste generasjon MacBook Air bli

Apple skal visstnok lage både 13- og 15-tommers modeller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apples MacBook Air-serie har vært en enorm suksess, og er fortsatt den billigste inngangsbilletten til Apples Mac-univers. Men både 11- og 13-tommeren begynner å dra på årene, spesielt designmessig. Dagens design har faktisk vært med oss i hele fem år, og designet på modellen før det – fra 2008 – var ikke akkurat radikalt annerledes.

Dagens to MacBook Air-modeller er også svært tynne og lette skapninger.
Dagens to MacBook Air-modeller er også svært tynne og lette skapninger. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

Det skal ikke legges skjul på at innmaten i modellene har blitt oppgradert flere ganger, men det er liten tvil om at en kosmetisk oppgradering også snart er på sin plass. 

Dermed er det gledelig at Pocket-lint nå kan melde om at en slik oppgradering faktisk er på vei – og skal vi tro ryktene, kommer den allerede i 2016.

Tynnere, lekrere og større

Ryktene stammer opprinnelig fra den taiwanske siden Economic Daily News, og nevner mange spennende, påståtte egenskaper ved neste generasjon MacBook Air. Kanskje viktigst av alt, så hevder siden å vite om at Apple vil kutte ut 11-tommeren, og lansere en ny, 15-tommers MacBook Air. Dermed vil MacBook-porteføljen kunne se slik ut, fra minst til størst:

Videre hevdes det at MacBook Air-modellene vil bli tynnere, og få et redesignet ytre. Høyere oppløsning har også lenge vært etterspurt, og det er mulig at Apple vil ta steget opp til Retina også i disse modellene. Men de største endringene skal visstnok skje på innsiden. Ifølge MacRumors skal det være snakk om en total omstrukturering og redesigning av de interne komponentene, som skal bane vei for det tynnere og lettere designet.

MacBook på 12 tommer er svært tynn og lett, men med sine syltynne rammer er den nesten like liten som MacBook Air på 11,6 tommer.
MacBook på 12 tommer er svært tynn og lett, men med sine syltynne rammer er den nesten like liten som MacBook Air på 11,6 tommer. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Ellers er det lite som nevnes om neste generasjon MacBook Air, og rykter må – som alltid – tas med en liten klype salt. Men rent størrelsesmessig vil det gi mening å kutte ut MacBook Air på 11 tommer, ettersom MacBook på 12 tommer utnytter skjermarealet langt bedre. 

Rent fysisk er det derfor liten forskjell på de to modellene, og hvis Apple hadde utstyrt den lille MacBook Air-en med Retina-skjerm, ville de to laptopene i praksis vært samme datamaskin.

Er Mac-en din for varm?
Da kan dette være en effektiv – og utradisjonell – løsning »

(Kilde: Pocket-lint, MacRumours, Economic Daily News (taiwansk))

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen