Bildet viser en eldre ZTE-telefon med lavere skjermoppløsning en den som nå er ryktet.
Rykte
Bildet viser en eldre ZTE-telefon med lavere skjermoppløsning en den som nå er ryktet. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Kan bli først med 4K-oppløsning for mobil

ZTE kan snart lansere en smarttelefon med over åtte millioner bildepunkter.

4K-oppløsning for TV-skjermer er noe vi etter hvert har blitt vant til å se i butikkene, men en en mobiltelefon med samme pikselantall? Vel, ifølge MyDrivers (kinesisk), via PhoneArena, kan nettopp det snart bli en realitet.

Den kinesiske mobilprodusenten ZTE, som de siste årene også har satset friskt i Norge, skal nemlig være i forhandlinger med den (også) kinesiske skjermfabrikken BOE om levering av 4K-skjermer til deres kommende toppmodell ZTE Star 3. Intet er bekreftet av ZTE selv, men om ryktene er sanne kan selskapet bli først ute med de høyoppløste skjermene for mobiltelefoner.

Den konkurrerende skjermfabrikanten Sharp har allerede annonsert at de også vil lage 4K-paneler for mobil, men disse vil ikke være klare for masseproduksjon før til neste år fortelles det.

BOA skal ifølge ryktene kombinere den høye oppløsningen og et TFT-panel med en spesiell krystallstruktur som skal gjøre sitt til at panelet tåler røffere behandling og redusere strømforbruket.

Ryktene om ZTE Star 3s 4K-skjerm vil videre ha det til at den blir 5,5 tommer stor med den nøyaktige oppløsningen 2160 x 3840 punkter. Dette vil i så fall bety over åtte millioner punkter og tilsvare en punktetthet på hele 806 ppi. Til sammenligning har skjermen til Samsung Galaxy S6 (5,1 tommer) en punkttetthet på 577 ppi og iPhone 6 Plus (5,5 tommer) en punkttetthet på 401 ppi.

Om du vil se forskjell på dagens høyoppløste mobilskjermer og de kommende 4K-skjermene er i alle fall én ting sikkert: Du vil trenge et skarpt øye:

I vår blindtest klarte nemlig ikke flertallet å se forskjell på 4K-oppløsning og Full HD, på en 65-tommer stor TV! (Tek Ekstra)

Sammen med ryktene om den høyoppløste skjermen lekket også det som skal være skisser av selve mobilen opp på nett. Av disse skissene kan man se at ZTE Star 3 kan få svært tynne skjermrammer som måler så lite som 0,55 millimeter.

ZTE Star 3 er ventet på markedet senere i år, i alle fall i hjemlandet.

ZTE driver ikke bare med mobiltelefoner:
De lager også en knakende smart lommeprojektor »

(Kilde: PhoneArena)

Påstått skisse av ZTE Star 3 (Bilde: Gizmochina)
Påstått skisse av ZTE Star 3 (Bilde: Gizmochina)
Påstått skisse av ZTE Star 3 (Bilde: Gizmochina)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen