iTunes består i dag av flere seksjoner for vidt forskjellig innhold. Det kan det bli slutt på.
Rykte
iTunes består i dag av flere seksjoner for vidt forskjellig innhold. Det kan det bli slutt på. (Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

iTunes kan være på vei mot slutten som vi kjenner det

Annonsør­innhold
Les hele saken »

The Verge melder at Apple, ifølge nettstedet 9to5Mac, nå vurderer å endre iTunes radikalt. Mer spesifikt skal det være snakk om å splitte opp MacOS-programmet opp i fire mindre og mer fokuserte deler.

Dagens iTunes har lenge vært kritisert for å gape over for mye. Programmet startet som en musikkspiller og musikkbutikk, men har utviklet seg til å inkludere podkaster, lydbøker, kjøp av filmer og serier, samt til og med tjenester som musikkstrømmetjenesten Apple Music.

Apple Music kan bli egen app

De angivelig nye ikonene til Podkast- og TV-appen for MacOS. Foto: 9To5Mac

Nå kan iTunes bli delt opp i egne apper for musikk-strømming, TV- og serie-innhold, samt podkaster og lydbøker. Man tror ifølge 9to5Mac at dette vil være på plass når Apple slipper den neste store MacOS-versjonen til høsten, kalt 10.15. 

Musikk-programmet skal angivelig være fokusert mot Apple Music-tjenesten, uten mulighet til å kjøpe musikken som du kan i dagens iTunes. TV-appen vil da følgelig fokusere på strømmetjenesten Apple TV+, som selskapet nylig annonserte. 

Bildet til høyre skal angivelig vise lekkede ikoner for Podkast- og TV-appen til MacOS.

Har skilt ut iTunes-funksjoner tidligere

Fra tidligere har Apple skilt ut «Bøker» som en egen app. Tidligere var denne en del av iTunes også. 

Det spekuleres i om samtlige nye apper, samt «Bøker», vil dele designspråk med sine søsterapplikasjoner på iPhone. Apple har de siste årene tatt stadig nye steg for å bringe MacOS- og iOS-apper nærmere hverandre, både design- og kodemessig. 

Om du er en av dem som gjerne ville sett iTunes gå helt i graven må du nok vente med å feire. Programmet vil etter all sannsynlighet fortsette å eksistere for kjøp av musikk samt synkronisering av iPhone og iPad mot Mac.

Apples musikkstrømmetjeneste har satt fart:
Nå er Apple Music større enn Spotify i hjemmemarkedet »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen