Illustrasjonsbilde.
Rykte
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Google)

iPhone kan snart få «utvidet virkelighet»-kameraer

Apple skal være i gang med å gi iPhone-kameraene helt nye muligheter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er allerede en kjent sak at Apple er interessert i utvidet virkelighet, og selskapet har tidligere signalisert at de jobber iherdig med teknologien. Nå ser det ut til at de også har store planer om å integrere teknologien i eksisterende produkter.

Nettstedet Business Insider har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple har et «hemmelig» team som jobber med å gi iPhone-kameraet utvidet virkelighet-egenskaper.

Gjenkjenne objekter

Det foreligger ikke så mange detaljer ennå, men teknologien skal i første omgang bygges inn i kameraappen på iPhone og blant annet legge til rette for at brukere kan peke på objekter med telefonen for å identifisere dem. 

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Google

På lengre sikt planlegger Apple visstnok å frigi teknologien som en utviklerpakke for applikasjonsutviklere, slik at teknologien forhåpentligvis kan bli gitt mange forskjellige bruksområder.

Det har lenge vært kjent at Apple satser stort på utvidet virkelighet, noe Apple-sjefen Tim Cook påstod var blant selskapets største satsingsområder for en tid tilbake. Cook har også uttrykket skepsis til virtuell virkelighet og mener det er utvidet virkelighet som er fremtiden.

Konkurranse fra Tango-mobiler

Selskapet har både gått til anskaffelse av selskaper som spesialiserer seg på utvidet virkelighet-teknologi og skaffet seg folk som har jobbet med Googles Project Tango-teknologi og med Microsofts HoloLens.

På mobilfronten vil Apple imidlertid få konkurranse på utvidet virkelighet-fronten, da mobiltelefoner med Googles Tango-teknologi nå har begynt å dukke opp. Mange apper som utnytter teknologien har også meldt sin ankomst på Android-plattformen i den forbindelse.

Apple lanserte nylig et ikke-teknologisk produkt: Selskapet hyller Steve Jobs med en diger bok »

(Via The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen