Illustrasjonsbilde.
Rykte
Illustrasjonsbilde. (Bilde: charnsitr/Shutterstock.com)

– iPhone 6s får bedre kamera og raskere 4G-teknologi

Ryktebørsen har produsert flere opplysninger om den kommende telefonen.

Apple en gjenganger på ryktebørsen, og mange av opplysningene om selskapets ulike produkter har også vist seg å stemme. Som seg hør og bør har det for lengst begynt å dukke opp rykter om «S»-utgaven av den ennå relativt ferske iPhone 6, som nå er blitt supplert med ytterligere, ubekreftet informasjon.

Nettstedene GSMArena og 9to5mac rapporterer om nye lekkasjer som både omhandler kameraet og nettverksteknologien til den trolig nært forestående iPhone 6S-telefonen.

Her er de tidligere ryktene om iPhone 6S »

12-megapikslers kamera og bedre 4G-brikke

Når det gjelder kameraet på telefonen skal en angivelig medarbeider hos iPhone-produsenten Foxconn ha lekket informasjon om at telefonen får en bakkamera på 12 megapiksler, opp fra dagens 8 megapiksler.

iPhone 6 og 6 Plus får trolig snart følge av en S-variant.
iPhone 6 og 6 Plus får trolig snart følge av en S-variant. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

At kameraet skulle oppgraderes til 12 megapiksler har det også dukket opp rykter om tidligere, og disse er altså nå blitt underbygget ytterligere. Ifølge lekkasjen skal kameraet imidlertid også ha blitt optimalisert for 4K-video og sakte video i 240 bilder per sekund, uten at det er helt klart hva optimaliseringen går ut på.

Kanskje enda mer interessant er det at iPhone 6S også ser ut til å by på en vesentlig raskere nettopplevelse. Andre kilder har nemlig lekket opplysninger om at telefonen får det såkalte Gobi 9x35-modemet, som er Qualcomms fjerde generasjon 4G LTE-modem.

Opptil 300 Mbps

Denne brikken skal være både vesentlig raskere og bruke mindre strøm enn tidligere generasjoner, og er også Qualcomms første modembrikke som er laget med en 20 nanometer produksjonsprosess. Brikken ble først introdusert allerede i 2013, men på grunn av forsinkelser i produksjonsapparatet dukket den først opp på smarttelefonmarkedet for ett år siden.

Brikken skal by på en potensiell nedlastingshastighet på opptil 300 Mbps, som er dobbelt så høy som 9x25-brikken som sitter i dagens iPhone 6-modeller. Opplastingshastigheten skal imidlertid være den samme. At den er mer energieffektiv vil for øvrig trolig gi positivt utslag på batteritiden.

iPhone-telefonene får trolig snart bedre berøringteknologi: Apple skal ha startet produksjonen av telefoner som støtter Force Touch-løsningen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen