Apples ryktes å slippe nye iPad Pro-versjoner til høsten. Denne sketsjen ble laget av Reddit-brukeren Carlos Guerra.
Rykte
Apples ryktes å slippe nye iPad Pro-versjoner til høsten. Denne sketsjen ble laget av Reddit-brukeren Carlos Guerra. (Foto: Carlos Guerra)

– iPad Pro blir mindre og mister hodetelefonkontakten

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple ventes å lansere en oppdatert generasjon iPad Pro senere i år, og den japanske bloggen Macotakara hevder å vite størrelsen på de nye modellene. 

10,5-tommersmodellen ligger an til å reduseres til 247,5 x 178,7 x 6 millimeter, mot 250,6 x 174,1 x 6,1 millometer. Skjermstørrelsen skal forbli den samme, slik at det bare er de ytre dimensjonene som reduseres. 

Den største utgaven med 12,9-tommers skjerm blir også barbert i størrelse, og her er reduksjonene betraktelig større enn i den mindre modellen. 

Nettstedet hevder 12,9-tommeren vil reduseres fra 305,7 x 220,6 x 6,9 til 280 x 215 x 6,4 millimeter. 

Bort med minijack 

De hevder også at minijack-porten til hodetelefoner vil forsvinne, og at Apples ansiktsgjenkjenningsteknologi Face ID vil være på plass.

Denne vil imidlertid kun støttes når brettet brukes i portrettmodus, og derfor hevder Macotakara at Apple kommer til å flytte sin «Smart Connector» for tastaturer og slikt til den ene kortsiden, like ved Lightning-porten. 

Dette betyr i tilfelle at tastaturer som bruker denne porten fremover vil måtte brukes i portrettmodus. 

Dagens iPad Pro-modell ser slik ut, med tastaturfestet plassert slik at brettet ligger i landskapsmodus. Bak forrige generasjons iPad Pro og Galaxy Tab S3 (høyre). Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tror på en rekke oppdateringer i høst 

Den velrenommerte analytikeren Ming-Chi Kuo varslet tidligere i år at Apple ville lansere oppdateringer til nærmest hele produktporteføljen fremover.

Hans spådom var imidlertid at 10,5-tommeren ville beholde omtrent de samme dimensjonene som tidligere, men at skjermstørrelsen ville øke til 11 tommer. Han hevdet også at hjemknappen ville forsvinne. 

Apples høstlansering pleier å finne sted midt i september, så den er uansett fortsatt et stykke unna. 

Sist vi testet iPad Pro konkluderte vi for øvrig med at det var det beste nettbrettet vi hadde testet

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen