Slik ser Sonys hybridmaskin VAIO Tap 11 ut, fra 2011. Det er tilsynelatende en hybrid-PC av denne typen Huawei har på trappene.
Rykte
Slik ser Sonys hybridmaskin VAIO Tap 11 ut, fra 2011. Det er tilsynelatende en hybrid-PC av denne typen Huawei har på trappene. (Bilde: Sony)

Huawei kan snart lansere sin første nettbrett-PC

Den kinesiske mobilgiganten entrer et nytt marked, ifølge ryktene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det kinesiske selskapet Huawei er først og fremst kjent som en av verdens største mobilprodusenter, men nå kan det se ut til at giganten ønsker å bevege seg inn i et nytt marked. Nettstedet Digitimes melder nemlig at Huawei muligens skal slippe sin første nettbrett-PC neste år.

Opplysningene skal stamme fra kilder i forsyningskjeden som kjenner til saken, og som er basert i Taiwan. Det er altså ikke snakk om offisielt bekreftet informasjon, men som kjent har rykter i teknologibransjen ofte et høyt presisjonsnivå.

Konvertérbar PC

Det Huawei angivelig har på trappene er altså en såkalt «konvertérbar», bærbar PC med avtagbar nettbrett-del. Maskinen skal ifølge kildene komme ut en gang neste år, men uten et mer spesifikt tidspunkt.

I likhet med for eksempel Huaweis Honor 7, her avbildet, vil selskapets hybrid-PC-trolig også gi mye valuta for pengene.
I likhet med for eksempel Huaweis Honor 7, her avbildet, vil selskapets hybrid-PC-trolig også gi mye valuta for pengene. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Få detaljer foreligger foreløpig, men kildene skal ha antydet at Huaweis nettbrett-PC-er kommer til å legge et «betydelig press» på konkurrerende PC-produsenter som Dell, HP, Asus og Acer.

Følger Xiaomi

Akkurat hva dette innebærer er uvisst, men det er nok nærliggende å anta at selskapet planlegger å ta store markedandeler gjennom å tilby mye valuta for pengene, slik selskapet i stor grad allerede gjør på mobilmarkedet.

Huawei følger dermed etter den andre store, kinesiske mobilprodusenten Xiaomi, som ifølge ryktene nå jobber med sin første bærbare PC. Denne skal angivelig slippes i løpet av første kvartal neste år, og blir trolig en rimelig modell, i tråd med selskapets business-modell.

For flere detaljer må vi altså pent vente på eventuelle uttalelser fra Huawei selv. 

Huawei lanserte nylig en ny Nexus-telefon: Her er vår snikktitt på Nexus 6P »

(Via Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen