Bildet nederst til høyre har dukket opp på et kinesisk forum, og viser det som skal være HTC One M10. Det er langtfra sikkert at bildet er ekte. Forgjengeren HTC One M9 i bakgrunnen.
Rykte
Bildet nederst til høyre har dukket opp på et kinesisk forum, og viser det som skal være HTC One M10. Det er langtfra sikkert at bildet er ekte. Forgjengeren HTC One M9 i bakgrunnen. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim/montasje)

– HTCs nye flaggskip måtte redesignes

Ledelsen var ikke fornøyd med HTC One M10-designet, ifølge nye opplysninger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er nå snart ett år siden HTC lanserte sitt forrige flaggskip, HTC One M9. Mange har lurt på hvor det blir av M10 – spesielt siden HTC rett før jul lanserte en annen toppmodell, HTC One X9.

Var dette den nye toppmodellen? Hva med M10?

Måtte redesigne

Den 22. - 25. februar går den store mobilmessen MWC av stabelen i Barcelona, og det har for lengst begynt å dukke opp rykter om telefoner som etter sigende skal lanseres der. HTC One M10 har imidlertid vært nesten fraværende fra ryktebørsen.

Årsaken er ifølge GSMDome.com, som siterer det kinesiske nettstedet Ithome.com, at HTC One M10 faktisk ikke vil bli lansert på MWC i det hele tatt. I stedet skal telefonen ifølge kilder som er tett på HTC bli lansert på et eget arrangement i mars, og komme i butikkene i april.

Grunnen til forsinkelsen skal være at HTCs ledelse ikke var fornøyd med noen prototyper som ble vist av telefonen for en tid tilbake, da telefonen hadde kodenavnet «Perfume». Designerne skal rett og slett ha fått beskjed om å gå tilbake til tegnebordet og komme tilbake med noe bedre.

Får Snapdragon 820 likevel

Nettstedet PocketNow siterer den, ifølge dem, pålitelige og kunnskapsrike Twitter-brukeren LlabTooFeR, som hevder det vil komme to varianter av HTC One M10. Den ene vil være basert på Qualcomm Snapdragon 820-systembrikken og bli solgt i Europa og USA, mens det asiatiske markedet vil få en variant basert på en MediaTek-brikke.

Telefonen vil ellers være utstyrt med en fingeravtrykkskanner, et 23 megapiksel kamera, samt et 3000 mAh batteri. Operativsystemet skal være Android 6.1 med HTC Sense 8.0 på toppen. Hva slags skjerm telefonen får, og hvor stor den blir, er fortsatt uklart. Men en 6-tommers skjerm med 1440 x 2560 punkter har blitt nevnt av enkelte kilder. M9 kommer til sammenligning med en 5-tommer med oppløsning på 1080 x 1920.

De største konkurrentene til HTC One M10 vil etter alt å dømme bli Samsung Galaxy S7, som vil bli lansert på MWC, samt Sony Xperia Z5. Det ventes også at LG vil lansere LG G4-etterfølgeren, LG G5, i Barcelona. 

Dette vet vi om LGs kommende toppmodell:
LG G5 får sannsynligvis totaloverhaling designmessig »

(Kilder: GSMDome.com, The InquirerLlabTooFeRPocketNow)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen