RYKTE: Hevder iPad Pro er utsatt
Rykte
(Bilde: via Gizmochina)

Hevder iPad Pro er utsatt

Venter Apple på ny skjermteknologi?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

iPad Pro. Mange kjenner navnet uten at produktet en gang er lansert. Ryktene om et heftigere nettbrett fra Apple har gått i lang tid, men nå kan det tenkes at en eventuell lanseringsdato er flyttet på. Den koreanske avisen ETNews hevder nemlig Apple nå sonderer markedet på jakt etter ny skjermteknologi.

Skal ha bedt om skjermprøver

Blant de aktuelle produsentene er LG Display, Japan Display og Samsung Display. Alle har fått beskjed om å levere skjermprøver som er klare for masseproduksjon. Det Apple jakter på skal være siste generasjon trykkskjermer, der ekstremt tynne sølvtråder utgjør berøringssensoren over skjermen (AgNW).

– Apple ba nylig om prøver på AgNW-skjermer, og har alt fått levert noen av dem. De vil dukke opp først på en stor iPad-modell som blir lansert neste år, skal flere anonyme kilder ha forklart ETNews.com.

  Skjermteknologien erstatter i så fall de tidligere ITO-sensorene (Indium tinnoksid). Det skal gi både mer responsive berøringsskjermer, og en enklere produksjonsprosess. Tidligere måtte ITO-sensorene dekkes av en beskyttende film, der AgNW-sensoren i seg selv fungerer som en film som legges oppå glasset.

Sammenliknet med indium skal sølv også være lettere å få tak i i stor skala.

Kan skyldes satsing på Force Touch

Nettstedet Techcrunch.com spekulerer i at den mulige utsettelsen, og valg av sensor, kan skyldes at Apple nå forsøker å få inn Force Touch-funksjoner i neste iPad. Dette er samme teknologi som bor i Apple Watch og i de nye Macene. Foreløpig har vi ikke hørt noe fra Apple om Force Touch-funksjonalitet i telefoner eller nettbrett.

iPad Pro var i utgangspunktet ryktet en lansering i løpet av året, men nå kan det altså se ut som om vi må vente litt til. Hvis den kommer i det hele tatt. Apple-rykter har den leie egenskap at de kan gå i år etter år, uten at det faktisk dukker opp nye produkter.

Fra før har ryktene gått om at iPad Pro var utsatt til høsten. Nå kan det altså bli enda lenger til den eventuelt dukker opp.

(Kilder: etnews.com via techcrunch.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen