Den vanligvis treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo hevder neste års iPhone-modeller vil ha et design som kan minne om iPhone 4.
Rykte
Den vanligvis treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo hevder neste års iPhone-modeller vil ha et design som kan minne om iPhone 4. (Foto: Nina Eirin Rangøy, VG)

Hevder Apple vil bruke iPhone 4-aktig design på neste års iPhone-modeller


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple vil lansere redesignede iPhoner i 2020 med metallrammer som kan minne om iPhone 4-designet, hevder den velrenommerte analytikeren Ming-Chi Kuo. Det skriver Macrumors, som har fått tilgang til analytikerens siste notat. 

– Vi spår at det nye 2H20-iPhone-designet vil endres markant. Metallrammen og 2/2,5D-glasset foran og bak vil fortsatt brukes, men metallrammeoverflaten vil endres til et liknende design som på iPhone 4, heter det i notatet, ifølge Macrumors.

iPhone 4. Foto: Apple

Allerede i iPad Pro 

Det betyr selvfølgelig ikke at Apple skal gå tilbake til de massive skjermrammene på iPhone 4 fra 2010, og når Kuo nevner 2,5D-glass betyr det at han mener at de avrundede skjermene Apple bruker i dag vil bestå. 

iPhone 4 hadde imidlertid en konstruksjon med en synlig aluminiumsramme plassert mellom to glassflater, et design Apple også har innført på iPad Pro. 

Dagens iPhone Pro-modeller har på sin side hus i rustfritt stål som strekker seg helt rundt til den kurvede skjermen, mens iPhone 11 er bygget på liknende vis, men i aluminium.

For de som husker godt, så var iPhone 4 plaget av det som etter hvert fikk navnet «Antennagate», med betydelig dårligere dekning enn forgjengeren. 

Kuo hevder en ny produksjonsmetode skal redusere den potensielle effekten av metallrammen på antenneytelsen, men sier designendringen vil øke prisen på både rammen og glasset betydelig. 

Det er oppbygningen med en metallramme mellom to glassflater som Kuo mener Apple vil bruke i neste års iPhone-modeller. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kun OLED neste år 

Kuo har tidligere spådd at neste års tre iPhone-modeller alle vil komme med OLED-skjermer (dagens iPhone 11 har kun LCD-skjerm).

iPad Pro har et liknende design, men uten avrundet skjerm. Foto: Apple

Skjermstørrelsene vil bli 5,4, 6,1 og 6,7 tommer, med en liknende oppstilling som i dag, hvor den minste og den største modellen er mer påkostede enn modellen med 6,1-tommers skjerm.

Alle neste års iPhone-modeller vil støtte 5G, ifølge Kuo, som tidligere har vært rimelig treffsikker på sine spådommer om Apples lanseringer.

Han var blant annet tidlig ute med korrekt å spå at Apple ville lansere hele tre iPhone-modeller i fjor. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen