Google snuser angivelig på en egen strømmetjeneste for spill.
Rykte
Google snuser angivelig på en egen strømmetjeneste for spill.

– Google utvikler strømmetjeneste for spill

Ifølge kilder jobber Google med et hemmelig prosjekt som kan utfordre Xbox og Playstation.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge nettstedet The Information (bak betalingsmur) er Google på vei inn i TV-spillmarkedet. Det er kilder med kjennskap til et angivelig hemmelig Google-prosjekt, som foreløpig går under navnet «Yeti», som forteller at Google er i ferd med å utvikle en strømmetjeneste for spill.

Abonner på datakraft og spill

Google Chromecast kan kanskje fungere som en mottaker for Googles spillstrømmetjeneste. Bilde: Google

I dette ligger det at du verken skal trenge eie en dyr konsoll eller egne spill for å komme i gang. I stedet leier du datakraften du trenger for å drive spillene du er interessert i fra Googles servere og strømmer bildet til eksempelvis en Chromecast-enhet eller eventuelt en ny, rimelig mottakerboks Google lanserer samtidig med tjenesten.

Tjenesten skal fungere på samme måte som Sonys Playstation Now – som lar deg strømme Playstation 3-spill til Playstation 4-konsollen – og Nvidias GeForce Now, en tjeneste som lar strømme PC-spill med høyere grafikkdetaljer enn din egen maskin ville være i stand til å vise ved å leie kraftige maskiner i skyen.

Googles nye strømmetjeneste kan fungere som Nvidias GeForce Now, hvor du leier datakraft til spillene dine i skyen og strømmer dem til enhetene dine. Bilde: Nvidia

Det skal foreløpig være uklart om Google vil tilby strømming av typiske mobilspill som allerede finnes på Google Play-plattformen deres, og som Chromecast til en viss grad allerede kan kjøre for egen maskin, eller om selskapet ønsker å nå mer seriøse spillere med såkalte «Trippel-A»-titler.

Sistnevnte gruppe spiller i dag enten på en konsoll eller en dyrere datamaskin, og flere kan nok være på utkikk etter en rimeligere inngang til spill-hobbyen sin. Om Google vil nå denne gruppen må de enten sørge for eksklusive spill kun tilgjengelig gjennom deres tjeneste, eller etterligne Nvidias GeForce Now-tjeneste for å prosessere og strømme tunge PC-spill til abonnentenes enklere enheter. 

Ansatte spillveteran

The Information viser til at Google har lekt med tanken på å satse mer innenfor spillmarkedet i flere år, uten å vært villige til å sette av nødvendige ressurser eller ta kostnadene det ville innebære å utfordre de etablerte aktørene som Sony, Microsoft og til dels Nvidia. Forrige måned snappet imidlertid Google opp Phil Harrison, en veteran i spillbransjen hvis tidligere har hatt høye stillinger både innenfor Microsoft og Sonys spilldivisjoner. Dersom ryktene om Googles spillsatsning er sanne burde nyansettelsen og «Yeti»-prosjektet passe som hånd i hanske.

YouTube, som Google også eier, blir et stadig mer populært nettsted å direktestrømme spilløktene sine til i tillegg til å legge ut opptak av egne spillopplevelser. En eventuell egen spillstrømmetjeneste vil garantert integreres tett opp mot nettstedet for å forsøke å danke ut konkurrerende aktører som Twitch.

Med Nvidias strømmeboks og et GTX-grafikkort kan du strømme spill til TV-en:
Test: Nvidia Shield »

(Kilder: The Information via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen