Skal Google lage sin egen maskinvare?
Rykte
Skal Google lage sin egen maskinvare? (Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Google skal lage sin egen telefon, og den heter ikke Nexus

Jepp, de skal lage maskinvaren også, hevder rykte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Google går nå med konkrete planer om å starte produksjon av sin egen telefon. Den nye modellen er forventet å komme på markedet i løpet av året, melder The Telegraph

På denne måten vil selskapet angivelig ta mer kontroll over verdikjeden rundt sin egen Android-plattform – og kan bli en tøffere konkurrent mot Apple. 

Vil ha mer kontroll

Googles Android-plattform finnes i dag på majoriteten av alle smarttelefoner i verden. De har også sin egen mobiltelefonserie, Nexus, hvor den nyeste generasjonen er produsert av LG og Huawei.

Vi elsket dem da vi testet mobilene: 

Likevel har Google nå angivelig konkrete planer om å starte produksjon av sin egen maskinvare i form av en mobiltelefon. 

En av grunnene skal være at Google ønsker bedre kontinuitet og utvikling av Android-plattformen, hvor brukere i dag kan gå månedsvis før de mottar nye oppdateringer på grunn av tilpasninger hos de ulike produsentene. 

Vil gi Apple mer kamp om beinet

Avisen peker på at Apple per i dag dominerer toppsegmentet på mobilmarkedet, mye fordi selskapet kontrollerer hele verdikjeden selv. Android-plattformen er på sin side langt mer fragmentert.

Om Google nå starter å lage sin egen mobiltelefon, vil også de oppnå bedre kontroll på sluttproduktet. Og på den måte gi Apple kraftigere kamp om beinet enn hva tilfellet er per i dag. 

Hva med Nexus?

Det nærmeste du kommer en egen Google-telefon i dag er altså Nexus, som jo får oppdateringer relativt raskt etter lansering av ny versjon. Dog er altså selve maskinvaren produsert av andre produsenter. 

Hvorvidt det at Google nå skal lage sin egen mobil kan bety slutten for Nexus-telefonene kommer ikke frem. Vi mistenker dog at Nexus-modellene vil fortsette parallelt med at Google lager sin egen telefon, som nok kan sees på som en slags referanse-modell. 

Google har fra før tilsvarende produkter i sin Pixel-serie, hvor du blant annet kan kjøpe deg nettbrettet Pixel C – dersom du bor over dammen. Det finnes også en Chromebook Pixel.

Google er et enormt selskap som eier mange interessante løsninger:
Hva med en robot som kan ta oppvasken din?

(Kilde: The Telegraph)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen