Galaxy S8 kan bli heftige saker. Dette illustrasjonsbildet viser en Galaxy S7 Edge.
Rykte
Galaxy S8 kan bli heftige saker. Dette illustrasjonsbildet viser en Galaxy S7 Edge. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Galaxy S8 blir trolig et grafikkmonster

Nye opplysninger om Samsungs neste flaggskip har dukket opp.

Der tar sjeldent lang tid før ryktemølla settes i sving igjen etter at en toppmodell er lansert, og den siste tiden har det allerede begynt å komme små drypp om det neste flaggskipet til Samsung. Nå sitter SamMobile på nye, lovende opplysninger om Galaxy S8.

Nettstedet har fått tilgang til informasjon som tyder på at telefonen skal skilte med en ny brikke i Samsungs Exynos-serie kalt Exynos 8895. Denne brikken skal benytte den nye grafikkprosessoren Mali-G71 fra ARM.

VR-kraftplugg

Mali-G71 har etter sigende nesten dobbelt så høy grafikkytelse som Mali-T880-prosessoren man finner i den kraftige Exynos 8890-brikken i Galaxy S7, og i den potente Kirin 950-brikken som sitter i blant annet Huawei Honor 8.

Galaxy S8 skal visstnok få den nye Mali G71-prosessoren fra ARM, som flekser skikkelige grafikkmuskler.
Galaxy S8 skal visstnok få den nye Mali G71-prosessoren fra ARM, som flekser skikkelige grafikkmuskler. Foto: ARM

På sine hjemmesider skriver ARM at Mali-G71-prosessoren, som benytter den splitter nye «Bifrost»-arkitekturen, er utviklet spesifikt for å blant annet møte kravene til jevne, mobile VR-opplevelser.

Galaxy S8 ser med andre ord ut til å bli et godt alternativ for VR-fansen, og trolig velegnet til Googles nye Daydream-plattform. Ifølge ARM har Mali-G71-prosessoren ellers 20 prosent energieffektivitet og 40 prosent høyere ytelsestetthet enn Mali-880 under samme forhold.

Kan få 4K-oppløsning

Av andre opplysninger som har kommet frem om Galaxy S8 den siste tiden er at telefonen kun skal lanseres med kurvede skjermer i størrelsene 5,1 og 5,5 tommer. Rykter indikerer også at telefonen kan få 4K-oppløsning, basert på det faktum at Samsung allerede har laget en 5,5-tommers prototypeskjerm med 4K-oppløsning.

Alle opplysninger om Galaxy S8 er altså ennå kun rykter, og ennå må vi nok vente en stund på offisielle uttalelser fra Samsung.

Samsung har store problemer med sin nye brettmobil: Slik sjekker du om din Galaxy Note 7 er sikker å bruke »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen