Da Galaxy Note 5 og S6 Edge+ ble lansert ble det klart at kun den sistnevnte kom til Norge. Vil Note 6 lande her?
Rykte
Da Galaxy Note 5 og S6 Edge+ ble lansert ble det klart at kun den sistnevnte kom til Norge. Vil Note 6 lande her? (Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

– Galaxy Note 6 blir vanntett

Nye kilder hevder telefonen også får irisskanner

Det verste oppstyret rundt Samsungs ultramoderne og relativt nylanserte Galaxy S7-mobiler har begynt å legge seg, og det varsler samtidig også at lanseringen av noe annet nærmer seg: en ny Note-modell. Note 6 ryktes å komme til sommeren – nærmere bestemt i juli – men allerede nå begynner det å dukke opp spennende rykter.

Galaxy S7 liker å bade i snø og vann. Det vil kanskje Note 6 gjøre også.
Galaxy S7 liker å bade i snø og vann. Det vil kanskje Note 6 gjøre også. Foto: Finn Jarle Kvalhiem, Tek.no

Ifølge PhoneArena skal det visstnok være snakk om at telefonen blir vanntett etter IP68-standarden, akkurat som Galaxy S7 og S7 Edge. At den også får noenlunde lignende design er vel heller ikke utenkelig, hvilket burde bety avrundet glass på både frem- og bakside.

Videre hevder ryktene, som opprinnelig stammer fra den nederlandske siden GalaxyClub, at telefonen får en irisskanner på fremsiden for enklere biometrisk opplåsing. Isåfall blir Note 6 en av ytterst få telefoner på markedet med en slik løsning, kanskje kun med konkurranse fra Microsofts Lumia 950 og 950 XL-telefoner.

Ryktene får litt mer substans av en lekkasje fra en import-database, der 200 enheter av det som kalles et «Iris cam» skal være bestilt av Samsung: 

Dette bildet viser angivelig en kjøpsordre fra Samsung på 200 stykk iris-kameraer.
Dette bildet viser angivelig en kjøpsordre fra Samsung på 200 stykk iris-kameraer. Foto: Skjermdumo

Samme prosessor som Galaxy S7?

Galaxy S7 Edge er en lekker telefon, og designet skal visstnok videreføres til Note 6.
Galaxy S7 Edge er en lekker telefon, og designet skal visstnok videreføres til Note 6. Foto: Finn Jarle Kvalhiem, Tek.no

Spesifikasjonsmessig pleier Note-modellene å være oppgraderte på en rekke områder sammenlignet med Samsungs samtidig toppmodeller. Arbeidsminnet (RAM) er en fast ting som pleier å oppgraderes, og i år ryktes det at det vil sitte anseelige 6 GB av dette på innsiden av Note 6 – opp fra 4 GB i Galaxy S7

Også lagringsplassen blir økt, etter sigende til tre valg: 64, 128 eller 256 GB intern lagring. Som i S7 forventes det at Note 6 kommer i to prosessorversjoner: én med Snapdragon 820, og én med Samsungs egen Exynos 8890-brikke.

Galaxy Note 5 kom aldri til Norge.
Galaxy Note 5 kom aldri til Norge. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Ellers forventes batteriet å lande på mellom 3500 og 4000 mAh, og en skjerm på 5,8 tommer og en oppløsning på 2 560 x 1 440 piksler. Det er isåfall 0,1 tommer større enn det dagens Note 5 har, men samme oppløsning.

Kanskje aller mest spennende blir det å se om Note 6 faktisk lander her på berget; Note 5 gjorde nemlig aldri det.

Ute etter en billigere Galaxy-telefon?
Galaxy A5 har det den trenger og litt til »

(Kilde: PhoneArena, GalaxyClub)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen