RYKTE: Vi har hørt om PlayStation 4,5, men kommer det også en Xbox One-point-five?
Rykte
(Bilde: Barone Firenze / Shutterstock.com)

Vi har hørt om PlayStation 4,5, men kommer det også en Xbox One-point-five?

For en måned siden dukket det opp rykter rundt en «refresh» av Sonys spillkonsoll PlayStation 4. Noen dager senere ble disse ryktene forsterket av Eurogamer, som nå er sikre på at Sony lager en oppdatert konsoll ved navn PlayStation 4K eller kodenavn NEO.

Nå ser det ut som om ikke Sony er alene om å ønske seg litt mer datamuskler under plastpanseret. Konkurrenten Microsoft, som ifølge kilder til The Verge stadig utvikler nye prototyper av sin Xbox One, ser også ut til å jobbe med en «oppfrisket» versjon av konsollen.

Dette til tross for at Xbox-sjefen Phil Spencer har sagt at han ikke er interessert i å lage noen «Xbox One-point-five» – men snarere ønsker virkelige fremskritt og solide oppgraderinger.

Men det er klart at det er på tide å gjøre noe når ARM sier at neste års mobiltelefoner vil være kraftigere enn PS 4 og Xbox One. I disse 4K- og VR-tider nytter det altså ikke å hvile på laurbærene, og hvis en Sony PS 4K er på vei, sier det nesten seg selv at Microsoft må bli med på racet.

Xbox NeXt?

Det store spørsmålet er ikke hvorvidt Microsoft må gjøre noe, men snarere hva de har tenkt å gjøre. Følger vi Phil Spencers forkjærlighet for saftige oppgraderinger, snakker vi om en skikkelig «makeover» av hele konsollen. Det kan da hende den blir hetende «Xbox NeXt», en betegnelse som ble plukket opp etter at en Xbox-designer røpet dette navnet på sin LinkedIn-profil.

Ny maskinvare må til. Blir det AMD «Polaris»?
Ny maskinvare må til. Blir det AMD «Polaris»? Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Den andre muligheten er at vi får en slags «Xbox One-point-five» likevel. I så fall snakker vi nok om en ganske vanlig Xbox One, som ifølge The Verges kilder vil ha «oppgraderte komponenter man ville brukt for å forbedre ytelsen i en gaming-PC».

Uansett ser vi for oss at ny maskinvare fra AMD vil være innblandet, trolig APU-en med kodenavnet «Polaris» – som også mistenkes å havne i en ny PlayStation.

I skrivende stund er det forventet at både Microsoft og Sony sikter mot å avduke sine eventuelle nyvinninger under spillmessen E3 i juni måned – samtidig med at AMD slipper Polaris.

Vi testet Xbox i 2014:
Slik er Xbox One i bruk >>>

(Kilde: TweakTown)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen