LG G6 har et nytt skjermaspekt – og svært små rammer.
Rykte
LG G6 har et nytt skjermaspekt – og svært små rammer. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

LG G6 Mini blir angivelig sluppet snart

Krymper gigantmobilen til 5,4-tommer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LG har virkelig fått sin rettmessige andel oppmerksomhet på nyåret, etter at de lanserte den lenge ryktede toppmodellen LG G6. Sørkoreanerne var først ute med det bredere 18:9-skjermaspektet, og en telefon som i praksis nesten ikke kan sies å ha noen rammer. Rett og slett en svært lekker og innovativ telefon.

Nå melder TechnoBuffalo om at en mindre variant av den kan være på vei, i form av LG G6 Mini.

Dette kommer frem i et lekket, internt LG-dokument, der den nye modellen beskrives i detalj og noen sentrale spesifikasjoner avsløres.

Først og fremst står det at skjermen blir på 5,4 tommer, mot den originale modellens 5,7 tommer. Ikke en veldig dramatisk redusering, men likevel merkbart. Husk også på at de tynne rammene og det nye skjermaspektet betyr at telefonen høyst sannsynlig vil få samme bredde som en gjengs 16:9-skjerm i 5 tommers størrelse.

Skjermprosenten på fremsiden skal ligge og vake rundt 80 prosent, ifølge nettsiden.

– For å ta opp konkurransen med Samsung og Apple

Det kan være utfordrende å nå hele skjermen på en 5,7-tommers skjerm, men med 5,4 tommer vil det nok bli en del enklere.
Det kan være utfordrende å nå hele skjermen på en 5,7-tommers skjerm, men med 5,4 tommer vil det nok bli en del enklere. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nettsiden hevder også å vite grunnen til at LG ønsker å introdusere en mini-versjon av toppmodellen sin; nemlig at de vil konkurrere med Apple og Samsung. Begge disse har modeller i forskjellige størrelsesordener, som dermed vil appellere til forskjellige kunder.

I motsetning til begge disse to kan det imidlertid hende LG samtidig også nedgraderer enkelte andre spesifikasjoner på LG G6 Mini. Skjermen kan for eksempel godt tenkes å nedgraderes til «bare» 1 920 x 1 080 pikslers oppløsning, og andre ting – som minne og prosessoren – kan fint tenkes å jekkes ned et hakk.

Dersom telefonen virkelig lanseres, altså. TechnoBuffalo oppfordrer oss nemlig til å ta det hele med en klype salt, tross at de har fått dokumentet fra en «troverdig kilde»: dokumentet er nemlig stemplet med en dato fra tidlig 2016. Dermed kan det hende at modellen rant ut i sanden på vei frem til lansering – men det vet man selvfølgelig ikke.

Vi vet heller ikke hvor telefonen eventuelt vil lanseres, eller når. Og ikke minst: prisen er stadig ukjent, og vil bety mye for å få solgt en slik modell.

Vi har testet LGs toppmodell:
TEST: LG G6 har større skjerm, men er en mindre telefon »

(Kilde: TechnoBuffalo, Pocket-Lint, Trusted Reviews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen