RYKTE: Huawei Honor 9 på vei – men ikke alle vil like den
Rykte
(Bilde: TheTechPoint/Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje)

Huawei Honor 9 på vei – men ikke alle vil like den

Du gjetter sikkert grunnen til dét.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Huawei har høstet mange lovord med sin billige Honor-serie, og for kort tid siden lekket bilder av det som hevdes å være hittil siste skudd på stammen: Honor 9. Ifølge PhoneArena lekket bildene opprinnelig gjennom siden TheTechPoint, og viser en telefon med et utseende som minner sterkt om den allerede eksisterende Honor 8.

Frem- og bakside.
Frem- og bakside. Foto: TheTechPoint

Dermed snakker vi om glass både foran og bak, innbakt i en lekker og smal metallramme. I denne omgang ser det imidlertid ut til at hjemknappen og fingeravtrykksleseren er flyttet til fronten, på nedsiden.

Dermed går man bort fra den bakplasserte leseren, noe man også gjorde i den nokså markedsferske Huawei P10-serien. Ellers ser det ut til å være få overraskelser her.

Kameraet er som før dobbelt på baksiden, akkompagnert av en tvillingblits og en lasersensor for fokusering. På fremsiden ser man fortsatt ut til å kjøre enkelt kameraoppsett, med en liten høyttalergrill ved siden av.

Kvitter seg med minijackinngangen

ngen minijack her!
ngen minijack her! Foto: TheTechPoint

Lite nytt å melde på fronten og baksiden, altså. Det er først når man ser bildene av undersiden og oversiden at man kan få fornemmelse av å sette kaffen i halsen: her har man nemlig fjernet minijack-inngangen, og i stedet gått for én USB Type-C-inngang koblet med det som ser ut til å være et stereohøyttaleroppsett.

...og ingen her heller.
...og ingen her heller. Foto: TheTechPoint

Bunnen av telefonen minner i det hele tatt svært sterkt om Apples nyeste iPhone-modeller, med strømpluggen i midten og store høyttalerhull frest inn i metallrammen på hver side.

Foto: TheTechPoint

Skjermen på sin side ser ikke ut til å være spesielt rammeløs, men den er i det minste dekket av såkalt 2,5D-glass – noe som gir et lekkert utseende.

Nå må man selvfølgelig alltid lese slike rykter om lekkede mobiler med en god dose tvil i bakhodet, men bildene ser nokså troverdige ut. Det mest usikre her er egentlig spesifikasjonene, som ikke nevnes med et kløyva ord. 

Sannsynligvis snakker vi imidlertid om mye av det samme som vi finner under skallet på den allerede lanserte Huawei Honor V9. Det betyr i så fall kraftigere prosessor, mer minne, mer lagring og generelt kraftigere innmat. Så får vi se om prisen også stiger tilsvarende...

Fikk du ikke med deg testen av Huaweis toppmodell?
TEST: Huawei P10 er en knallgod telefon som blåser i årets trender »

(Kilde: PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen