Intels flaggskip i Kaby Lake-serien kan by på betydelige ytelsesforbedringer.
Rykte
Intels flaggskip i Kaby Lake-serien kan by på betydelige ytelsesforbedringer. (Bilde: Colourbox)

Angivelig Core i7-7700K-måling viser betydelig bedre ytelse

Kaby Lake-flaggskipet kan bli svært ettertraktet blant entusiastene.

For en måned siden annonserte endelig Intel sin syvende Core i-prosessorgenerasjon med kodenavn Kaby Lake. Kaby Lake tar snart over for den et år gamle gamle Skylake-generasjonen, men der vi tidligere kunne rapportere om en rekke forbedringer var det nok få som fant frem hammeren for å knuse sparegrisen etter å ha lest annonseringssaken vår. Der fremstod nemlig Kaby lake mer som en «kjekt å ha»-oppgradering fremfor noe du virkelig behøvde i maskinen din.

Nå kan dette imidlertid ha snudd. Nettsiden WCCF-Tech har nemlig fått tak i det som skal være de første ytelsestallene, eller «benchmarkene» av Kaby Lake-prosessoren Core i7-7700K.

Inntil 40 prosent høyere ytelse

Fra de mulige lekkasjene får vi forespeilet inntil 40 prosent høyere enkeltkjerneytelse og inntil 20 prosent høyere flerkjerneytelse fra det nye «flaggskipet» over Core i7-6700K.

De omtalte ytelsesresultatene skal ha lekket via en oppføring i testdatabasen til måleverktøyet GeekBench 4. Fra oppføringen, som er avbildet like under, ser vi at Core i7-7700K-prosessoren er klokket til 4,2 GHz. Ellers byr den som sin foreløper på fire kjerner, hver med to tråder. 

4,2 GHz skal være standard klokkefrekvens, og med «Boost»-frekvenser kan den potensielt nå så langt som 4,5 GHz eller enda høyere på vannkjøling ved manuell overklokking. Apropos overklokking skal vi ikke se bort ifra at i7-7700K-prosessoren som kan være ytelsestestet har vært overklokket, noe som kan være med på å forklare den høye poengsummen.

Denne GeekBench-rapporten som angivelig viser ytelsen til Core i7-7700K-prosessoren har funnet veien til internett.
Denne GeekBench-rapporten som angivelig viser ytelsen til Core i7-7700K-prosessoren har funnet veien til internett.

Kan bety pensjonstilværelse for mange gamle prosessorer

Den potensielt imponerende enkeltkjerneytelsen vil kunne bety mye for ytelsen i spill, som ofte utnytter flerkjernekapasiteten i nyere prosessorer svært dårlig. 

Om tallene viser seg å stemme går vi en svært spennende tid i vente hvor mange som til nå har sagt seg fornøyde med deres både fire og fem år gamle CPU-er kanskje vil vurdere en oppgradering. Intel har tidigere måtte tåle en del kritikk fra entusiastbrukere og pc-byggere for å de siste generasjonene ha prioritert bort signifikante ytelsesøkninger til fordel for å lage mer energieffektive prosessorer. 

Kaby Lake-prosessorene for selvbyggere er ventet i handelen like over nyttår. Inntil da kan det være lurt å ta tallene med en håndfull skepsis, men vi håper selvsagt på at de stemmer.

Raskere, smartere og mer strømgjerrig:
Dette er Kaby Lake »

(Kilde: WCCF Tech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen