Dette skal være Xiaomi MI A3 og innpakningen.
Rykte
Dette skal være Xiaomi MI A3 og innpakningen. (Foto: GSMArena)

Xiaomi Mi A3 kan være lekket

Kan bli en ny budsjettkonge.

Xiaomis billigtelefoner med Android One har vært en stor suksess for selskapet, og dagens modell, Xiaomi Mi A2, fikk full uttelling da den var innom testbenken vår.

Nå melder GSMArena om at de første bildene av etterfølgeren, Xiaomi Mi A3, er lekket – sammen med en rekke av spesifikasjonene. Nettsiden skal ha fått bilder og informasjon tilsendt som et tips.

Ekstra kamera 

Bildene er en del bedre enn de vi ofte får når en telefon lekkes, og viser en telefon som ikke skiller seg ut spesielt mye designmessig: en liten dråpe ned i fronten til kameraet, litt bunnramme og glass og metall i lange baner.

På baksiden ser vi imidlertid noe interessant: tre kameraer. Det betyr at Xiaomi oppgraderer Mi A3 med noe helt nytt på kamerafronten, og så viser da også bildene tydelig reklame for et «Ultra Wide-angle»-kamera.

Det er videre liten tvil om at dette blir en Android One-telefon; nederst i høyre hjørne av baksiden skimter vi en liten Android One-logo. Kort og godt betyr dette at telefonen er sertifisert av Google sentralt, og vil motta garanterte oppdateringer til helt nye Android-versjoner i minst tre år fremover. Ja, også er Android-en helt kliss ren som Google selv leverer den.

Det burde love godt for den samme lynkjappe responsen vi kjenner fra eksisterende Android One-mobiler. For øvrig har også en tysk side, Winfuture, angivelig fått tak i pressebilder fra Xiaomi, som viser Mi A3 tydeligere:

  Foto: Winfuture/Xiaomi

Muligens fingeravtrykksleser under skjermen

Fra de første bildene kan man imidlertid hente litt mer informasjon. Her ser vi tydelig at Mi A3 sannsynligvis vil utstyres med Snapdragon 665 på innsiden, en åttekjernet prosessor med Qualcomms egne Kryo 260-kjerner. Det vil i så fall være kun en mindre oppgradering fra Mi A2.

Videre later det til at hovedkameraet vil bli på 48 megapiksler og få en eller annen form for AI-funksjonalitet, at batteriet vil bli på omtrent 4030 mAh og at skjermen får såkalt «FHD+»-oppløsning. Eller 1920 x 1080 piksler pluss litt flere piksler i høyden, som det også kan kalles. Skjermteknologien skal være AMOLED.

Mest spennende av alt er at det later til at fingeravtrykksleseren blir å finne under skjermen. Om Xiaomi da velger å prise Mi A3 like aggressivt som forgjengeren kan det bli en virkelig slugger av en mobil.

Per nå vet vi imidlertid ikke når telefonen eventuelt lanseres, eller om all informasjonen stemmer helt. Ta derfor alt med en liten klype salt, som vanlig.

Xiaomi Mi A2 er stadig et svært godt kjøp:
TEST: Den beste billigmobilen vi har testet »

(Kilde: GSMArena, Winfuture)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen