RYKTE: Fremtidens iPhone kan åpnes ved å legge fingeren på skjermen
Rykte
(Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Fremtidens iPhone kan åpnes ved å legge fingeren på skjermen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Da iPhone X ble avduket forrige september var det også over og ut for muligheten til å logge på telefonen med fingeravtrykk. Grunnen til dette var enkel: Hjemknappen som tidligere hadde huset fingersensoren var borte.

I stedet kunne man nå logge på med ansiktsgjenkjenning, eller Face ID, og selv om dette er en imponerende løsning er den ikke like allsidig som den gamle fingersensoren. Nå tyder et nytt patent på at Apple vil gi fremtidige iPhone-brukere i både pose og sekk.

Gjemt bak et av skjermlagene

Patentet som illustrerer hvordan Apple vil lese fingeravtrykk gjennom skjermglasset.

Fra det lekkede patentet kommer det nemlig frem at Apple ser på løsninger for å plassere en fingeravleser i skjermen. Eller, i alle fall bak selve glasset. Slik kan vi få tilbake muligheten til å åpne telefonen uten å holde den direkte mot ansiktet.

Nettstedet Patently Apple, som har tolket patentet, viser til at Apple vil benytte seg av flere mikroskopiske kamerasensorer som er gjemt under et av skjermlagene.

Kameraene vil ikke være synlig for brukeren, men likevel være i stand til å fange en 3D-modell av fingeravtrykket ditt når du legger det oppå skjermglasset. 

Basert på bildene virker det altså som en større variant av det vi allerede har testet i blant annet Huaweis svindyre Porsche-mobil.

Konkurrentene jobber med det samme

Fingersensor i skjermen er i høyeste grad på vei inn i markedet, og neste år er det ventet at også Samsung introduserer en telefon med optisk fingeravtrykksleser som fungerer gjennom skjermen. Hvis Apple vil henge med i stadig sterkere konkurranse om mobiltronen mot asiatiske rivaler viser i alle fall patentet at de er på riktig kurs.

Om vi noen gang får se funksjonen i en faktisk iPhone er selvsagt ikke sikkert, og uansett blir dette neppe noe vi får se i september, når Apple etter alle solemerker vil annonsere tre nye iPhone-modeller, alle sammen med Face-ID-sensorer i toppen. 

Også erkerivalen Samsung gjør fremskritt:
Nøyer seg ikke med fingeren - hele hånda skal skannes »

(Kilde: BGR, Patently Apple)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen