Apple vil kanskje hente inspirasjon fra denne bilen, BMW i3.
Rykte
Apple vil kanskje hente inspirasjon fra denne bilen, BMW i3. (Bilde: Art Konovalov/Shutterstock.com)

Apple utvikler trolig BMW-inspirert elbil

Selskapet skal ha vært på besøk hos den kjente, tyske bilprodusenten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er nå ganske lenge siden det først begynte å versere rykter om at Apple har planer om å kaste seg inn i bilindustrien. Selv om vi ennå ikke har fått noen offisielle bekreftelser på at dette faktisk er tilfelle, ser stadig flere indikasjoner dagens lys. Nå har det dukket opp enda flere.

Nettstedet 9to5mac melder nå at Apple har inngått forhandlinger med den tyske bilgiganten BMW om å bruke en av deres elbiler som modell for en egen Apple-variant. Opplysningene ble først rapportert av det tyske nettstedet Manager Magazin.

Kikket på BMW i3

Ifølge nettstedet har Apple-sjefen selv, Tim Cook, og flere andre høytstående representanter for selskapet besøkt produksjonslinjen til den elektriske BMW-modellen i3. Besøket fant sted tidligere denne måneden. 

BMW i3.
BMW i3. Foto: Intrepix/Shutterstock.com

Det er uvisst akkurat hva som var hensikten med besøket, men Apple skal etter sigende være interessert i blant annet karbonfiber-karosseriet til i3-modellen, og forhandler altså muligens om en slags avtale om å få bruke et lignende design.

Apple skal ha vært i dialog med BMW helt siden høsten 2014, men partene skal ikke ha kommet frem til noe formell avtale ennå.

Populær i Norge

Ifølge en pressemelding som BMW slapp i mars i år er modellen den tredje mest solgte rene elbilen på verdensbasis. Den er for øvrig særlig populær i Norge, hvor den har solgt i 2000 eksemplarer i 2014. Til sammenligning ble det solgt 6000 i USA.

Bilen har en offisiell rekkevidde på mellom 130 og 160 kilometer, og kan fåes med en bensindrevet generator som forlenger rekkevidden til rundt 290 kilometer. i3 er den første masseproduserte bilen som har mesteparten av den indre strukturen og karosseriet laget av karbonfiber, som altså ser ut til å være det Apple er interessert i.

Hvor langt utvikleren av en Apple-bil eventuelt har kommet er høyst uvisst, og antakelig ligger nok eventuelle, offisielle uttalelser fra Apple et stykke frem i tid. 

Her er en annen opplysning som indikerer bilplaner fra Apple: Selskapet ansatte nylig en tidligere kvalitetssjef fra Chrysler »

(Via Slashgear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen