15-tommersversjonen av MacBook Pro får visstnok en Force Touch-oppgradering.
Rykte
15-tommersversjonen av MacBook Pro får visstnok en Force Touch-oppgradering. (Bilde: JaysonPhotography/Shutterstock.com)

– Apple skal lansere ny iMac og MacBook

To oppgraderte modeller skal være rett rundt hjørnet.

Apple har vært en svært hyppig gjenganger på ryktebørsen den siste tiden, og nå er vi igang igjen. Det franske nettstedet MacGeneration skal nemlig ha vært i kontakt med det de mener er pålitelige kilder som hevder at Apple har oppgraderte iMac- og MacBook-maskiner på gang.

Det skal dreie seg om en ny 27-tommers iMac og en ny utgave av 15-tommersversjonen av MacBook Pro. Maskinene skal ifølge kildene avdukes allerede på onsdag denne uken. 

Får «Force Touch»-teknologi

Det foreligger dessverre lite teknisk informasjon om de to nye Apple-modellene på nåværende tidspunkt. Kildene som MacGeneration snakket med kunne imidlertid opplyse om at den nye 15-tommers MacBook-en vil bli utstyrt med Apples nye «Force Touch»-teknologi, som også den nye 13-tommers MacBook-en kom med.

En ny versjon av 27-tommersversjonen av iMac skal også være på vei.
En ny versjon av 27-tommersversjonen av iMac skal også være på vei. Foto: Apple

Force Touch-løsningen innebærer at pekeplaten benytter en elektronisk tilbakemeldingsmotor og trykkfølere. Dette gjør at du både kan trykke ned hvor du vil på pekeplaten, og at platen er i stand til å registrere hvor hardt du trykker. Meningen med løsningen er å legge til rette for mer intuitive måter å kontrollere programmer på. Apple Watch kommer for øvrig også med Force Touch-teknologien.

Den nye MacBook Pro-versjonen vil antakelig også få oppgradert hovedprosessor og grafikkprosessor, men detaljene er altså ennå uvisse. Når det gjelder den nye 27-tommers iMac-en er det ikke klart hvorvidt dette blir en oppgradering av den nylig lanserte Retina 5K-modellen eller den vanlige versjonen.

Begynte å trekke MacBook-er fra butikkene

Det har allerede dukket opp tegn på at Apple har en ny MacBook Pro på gang. Som nettstedet Apple Insider meldte for noen dager siden har selskapet begynt å avslutte salget av flere av 15-tommersutgavene, noe man antok hadde sammenheng med nettopp en forestående Force Touch-oppgradering. Lanseringen var ventet å skje i forbindelse med Apples WWDC-konferanse i juni, men nå ser det altså ut til å skje vesentlig tidligere.

Opplysningene er ikke offisielt bekreftet eller avkreftet av Apple selv, så ennå gjenstår det å se om det er hold i ryktene. MacGeneration skal imidlertid ha et godt rykte på seg når det gjelder troverdigheten til kildene sine.

MacBook har også begynt å få andre oppgraderinger: Nyttig tilleggsutstyr gjør maskinen mer anvendelig »

(Via TechRadar, Slashgear

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen