15-tommersversjonen av MacBook Pro får visstnok en Force Touch-oppgradering.
Rykte
15-tommersversjonen av MacBook Pro får visstnok en Force Touch-oppgradering. (Bilde: JaysonPhotography/Shutterstock.com)

– Apple skal lansere ny iMac og MacBook

To oppgraderte modeller skal være rett rundt hjørnet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple har vært en svært hyppig gjenganger på ryktebørsen den siste tiden, og nå er vi igang igjen. Det franske nettstedet MacGeneration skal nemlig ha vært i kontakt med det de mener er pålitelige kilder som hevder at Apple har oppgraderte iMac- og MacBook-maskiner på gang.

Det skal dreie seg om en ny 27-tommers iMac og en ny utgave av 15-tommersversjonen av MacBook Pro. Maskinene skal ifølge kildene avdukes allerede på onsdag denne uken. 

Får «Force Touch»-teknologi

Det foreligger dessverre lite teknisk informasjon om de to nye Apple-modellene på nåværende tidspunkt. Kildene som MacGeneration snakket med kunne imidlertid opplyse om at den nye 15-tommers MacBook-en vil bli utstyrt med Apples nye «Force Touch»-teknologi, som også den nye 13-tommers MacBook-en kom med.

En ny versjon av 27-tommersversjonen av iMac skal også være på vei.
En ny versjon av 27-tommersversjonen av iMac skal også være på vei. Foto: Apple

Force Touch-løsningen innebærer at pekeplaten benytter en elektronisk tilbakemeldingsmotor og trykkfølere. Dette gjør at du både kan trykke ned hvor du vil på pekeplaten, og at platen er i stand til å registrere hvor hardt du trykker. Meningen med løsningen er å legge til rette for mer intuitive måter å kontrollere programmer på. Apple Watch kommer for øvrig også med Force Touch-teknologien.

Den nye MacBook Pro-versjonen vil antakelig også få oppgradert hovedprosessor og grafikkprosessor, men detaljene er altså ennå uvisse. Når det gjelder den nye 27-tommers iMac-en er det ikke klart hvorvidt dette blir en oppgradering av den nylig lanserte Retina 5K-modellen eller den vanlige versjonen.

Begynte å trekke MacBook-er fra butikkene

Det har allerede dukket opp tegn på at Apple har en ny MacBook Pro på gang. Som nettstedet Apple Insider meldte for noen dager siden har selskapet begynt å avslutte salget av flere av 15-tommersutgavene, noe man antok hadde sammenheng med nettopp en forestående Force Touch-oppgradering. Lanseringen var ventet å skje i forbindelse med Apples WWDC-konferanse i juni, men nå ser det altså ut til å skje vesentlig tidligere.

Opplysningene er ikke offisielt bekreftet eller avkreftet av Apple selv, så ennå gjenstår det å se om det er hold i ryktene. MacGeneration skal imidlertid ha et godt rykte på seg når det gjelder troverdigheten til kildene sine.

MacBook har også begynt å få andre oppgraderinger: Nyttig tilleggsutstyr gjør maskinen mer anvendelig »

(Via TechRadar, Slashgear

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen