Produksjonskilder sier til Digitimes at Apples 2020-iPhoner kan få en ny og mindre modell med 5,4-tommers skjerm. Her årets XS og XS Max.
Rykte
Produksjonskilder sier til Digitimes at Apples 2020-iPhoner kan få en ny og mindre modell med 5,4-tommers skjerm. Her årets XS og XS Max. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Apple skal lansere mindre iPhone-variant i 2020

Om du har små hender eller bare vil ha en kompakt telefon av andre grunner, har det vært få flaggskiptelefoner å velge i de siste årene.

Samsungs S10e-lansering i år var kanskje det første tegnet på at en endring er på vei, og nå melder taiwanske Digitimes at Apple planlegger tre helt nye skjermstørrelser for neste års iPhone-modeller.

De henviser til anonyme kilder i produksjonskjeden, som også sier at årets nye iPhoner vil beholde dagens skjermstørrelser. 

Enda større 

Blant de nye modellene i 2020 skal det komme en med skjerm på 5,4 tommer, som vil være en god del mindre enn dagens XS, som har 5,8-tommers skjerm.

De to andre vil være på 6,06 og 6,67 tommer, som i tilfelle er litt mindre og litt større enn dagens XR og XS Max (henholdsvis 6,1 og 6,5 tommer). 

iPhone SE - med firetommers skjerm. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

5,4 tommer vil fortsatt være betraktelig større enn iPhone SE, som er den minste iPhone-modellen som det i dag er mulig å kjøpe i butikk.

Den har en skjerm på «bare» fire tommer, men det skal selvfølgelig sies at SE har et litt gammeldags design med ganske store skjermrammer foran, ettersom den ble lansert i 2016. I praksis trenger derfor ikke en 5,4-tommers skjerm bety at telefonen blir enormt mye større. 

Bare OLED-skjermer 

Nevnte Samsung Galaxy S10e har til sammenlikning en skjerm på 5,8 tommer, noe vi kalte «akkurat passe stort» i vår test

Digitimes melder for øvrig også at den nye kompaktmodellen kan få skjermpanel enten fra Samsung eller LG, og at alle de tre nye modellene vil få OLED-skjermer.

Dagens iPhone XR har som kjent et billigere LCD-panel.  

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen