RYKTE: Apple kan dumpe AMD for Nvidia
Rykte
(Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Apple kan dumpe AMD for Nvidia

Vil din neste iMac ha en GeForce-brikke innvendig?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ting tyder på at grafikkortprodusenten Nvidia kan være på vei tilbake i Apples fold. Bloomberg har nemlig fått med seg en stillingsutlysning der Nvidia søker etter en utvikler som skal være med på å lage «de neste revolusjonerende Apple-produktene».

Apple har byttet mellom å bruke Nvidia og AMD i både sine bærbare og stasjonære modeller flere ganger, men etter at Intel kom på banen med sine «Iris»-grafikkløsninger har kampen om Apples gunst stått i det stasjonære markedet. Og de siste årene har det altså kun vært AMD å finne i Apples kraftigere produkter.

Dersom det skulle stemme at Nvidia er på vei tilbake inn i Apples datamaskiner, regner vi uansett ikke med at dette er på plass i eventuelle nye Apple-produkter i år. Utvikling tar som kjent tid.

Bare forretninger

Ja det var tider: Apple MacBook Air fra 2010 med Nvidia GeForce 320M grafikk.
Ja det var tider: Apple MacBook Air fra 2010 med Nvidia GeForce 320M grafikk. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Én ting som er sikkert med kapitalisme og masseproduksjon er at allianser og samarbeid vil forandre seg over tid. Så selv om firma A bruker en del fra produsent B i dag, skal du ikke se bort fra at de bytter til alternativet C i morgen.

Så når vi nå hører at Apple muligens – ja folkens, det er slett ikke sikkert – igjen skal samarbeide med grafikkortprodusenten Nvidia for bedre grafikkløsninger i sine stasjonære datamaskiner, bør det ikke oppfattes som at de dolker sin mangeårige partner AMD i ryggen.

Som det jo heter: «It's just business». Og det er ingen tvil om at det er Nvidia som ligger et kretskorthode foran sin konkurrent når vi snakker om ren ytelse – eller for den saks skyld ytelse kontra strømforbruk.

Det viktigste er at produktet blir så godt så mulig til en så lav pris som mulig – en balansegang hvor målet er å gjøre både kundene og aksjeeierne fornøyde.

Mobiltelefoner trenger også grafikk:
Samsung skal være i samtaler med Nvidia og AMD >>>

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen